Otthon

7 rusztikus bortartó, amit otthon is elkészíthetsz

Ha nem a nagyobb áruházak bevételét szeretnéd növelni, és emellett imádod az egyedi dolgokat, ragadj pár deszkát, szeget, kalapácsot, és dobj össze egy formás bortartót! Mutatok pár tuti darabot, ami garantáltan meggyőz arról, hogy ilyet azonnal össze is tudsz dobni, persze csak akkor, ha lelkes híve vagy a rusztikus kiegészítőknek. 🙂 Szerintem ezekben a tárolókban jól mutat az olívaolaj, az ecet, ami így legalább kéznél van a konyhában, szóval nem feltétlenül kell borral feltölteni. 🙂

Ez a kicsit kidolgozatlan bortartó lécekből készült, hátul összefogatták, és a felületet kezelték, majd belevertek jó nagy szegeket, ami megfogja az üvegeket. Hát nem egyszerű? A falnak is támaszthatjuk, ha nincs gyerkőc, vagy háziállat a közelben, de ha biztosra akarunk menni, fogassuk fel a falra! Sűrű szegeléssel akár kifelé is állíthatjuk a borokat.

A következő tartó szemmel láthatóan egy raklapból készült. Mindkét oldalát kifúrták, az egyik felén kisebb, a másikon nagyobb lyukakkal, hogy az üveg bele tudjon illeszkedni. Nekem nagyon tetszik, bár szerintem még egyedibb lenne, ha kapott volna valami színt, de a natúr változat legalább többféle stílushoz illeszkedik.

Egyik nagy kedvencem ez az ajtós változat. A piacon, vagy régi házaknál lehet beszerezni ilyen ajtókat, kis zsírtalanítás után lefesthetjük, teljesen egyedivé varázsolhatjuk, aki akarja, különféle feliratokkal is feldobhatja, és szintén lyukakat kell fúrni bele, amiben majd megáll az üveg. Ezt a tartót viszont már inkább egy pincébe képzelem el, mert nagyobb helyet foglal, mint a többiek.

Szintén hihetetlenül mutatós ez a bőrös – deszkás megoldás, ami könnyen kivitelezhető, hiszen deszka majdnem mindenkinek van az otthonában. Ezen kívül bőrből készült övre van szükségünk, amit majd belekalapácsolunk a fába. Jó erős öv kell, hogy kibírja az üveg súlyát. Szintén piacokon, vagy akár turkálóban is szert tehetünk rá.

Ez a kis madzagos tartó is nagyon tetszik, talán azért, mert ez is olyan könnyen összeüthető darab, viszont pont ettől a madzagtól válik extrává. Elkészítése nem bonyolult, a hosszú deszkához hátulról kisebbeket fogatunk hozzá, lyukakat fúrunk rajtuk, és szépen átvezetjük a madzagot az összes lécen.

A végére hagytam a másik nagy kedvencemet, ezt a kerekes bortartót. Kicsit már nehezebb megvalósítani, pláne azért, mert macerásabb beszerezni a hozzávalókat.  Bár mostanában hallottam olyat, hogy egész szekeret akartak egy önkormányzatnak ajándékozni, de nem éltek a lehetőséggel. Ilyen esetekbe nem hiszem, hogy bárki sűrűn belefut, sajnos inkább vadászni kell ezeket a kincseket. Ahogy a képen is látható, megéri szenvedni vele, mert ilyen biztos nincs a szomszédnak, és mindenki a csodájára jár. A belsejét kovácsoltvasból készítették el, és az egészet egy rusztikus asztalkeretbe foglalták. Még a poharakra is gondoltak. Nagyon ötletes, egyedi megoldás.

Melyiket fogjátok elkészíteni? 

 

Képek forrása: Pinterest 

Ha tetszett Nektek ez a bejegyzés, vagy szeretnétek hasonlót olvasni, osszátok meg, és kövessetek bennünket a Facebook, Instagram, Pinterest oldalunkon, YouTube csatornánkon! Csatlakozzatok zárt Facebook csoportunkhoz, amit ezen a néven találtok meg: Country élet- vidéki stílus, ahogy mi látjuk!




Te mit gondolsz erről? :)