Otthon,  Régiből újat

13+1 DIY dekoráció Valentin-napra, újrahasznosítással

Ha szeretnétek Valentin- napra feldobni a lakást, és valami egyedire vágytok, akkor ez a bejegyzés Nektek szól! Szerintem ezek a dekorációk nem kifejezetten erre a napra jók, mert Valentin ide vagy oda, mindig melegséggel töltik meg a szívünket, ha rájuk nézünk. Ezek a díszek ismét rávilágítanak arra, hogy miért szeretem annyira az újrahasznosítást: közben én is újjászületek. 🙂

Furcsán hat, hogy ebben a témában is gyűjtök díszeket, hiszen abba a táborba tartozom, akik utálják ezt a napot, sosem értettem, miért van erre szükség… Szóval még egy megrögzött „antivalentista” is megcsodálhatja ezeket a bájos lakásdekorációkat. 🙂

Íme egy tündéri asztali dísz!

Gondoltátok volna, hogy a puzzle is tökéletesen alkalmas az otthonunk csinosítására? Ha már nagyok a gyerekek, és mi sem játszunk már vele, a darabokat lefesthetjük, összeragaszthatjuk, és egy masnival megkoronázhatjuk.

Nyaralásból begyűjtött kagylóval pedig még igazi tengerparti hangulatot is varázsolhatunk:

Drótból hajlíthatunk szíveket, és bevarrhatjuk régi terítővel, csipkével, máris romantikus kedvünk kerekedik. 🙂

Rozsdás lánc, és drótok?

Ez az egyik kedvencem, nekem azt juttatja eszembe, hogy ha a szívünk berozsdásodik, nem kell megijedni, mindig van remény a megújulásra. 

Szintén ötletes, és mutatós, ha papírból vágunk ki szíveket, és megtöltünk vele egy képkeretet. Mindig sajnálok erre régi könyvből kitépett lapot javasolni, bár ezek a legszebbek, mert már sárgásak, de szerintem megfelelő az is, ha újságból tépünk ki lapot, és abból vágjuk ki őket. Ami még nagyon kedves lenne, ha a saját kézírásunkkal töltenénk meg ezeket cetliket, egyből nagyobb jelentéssel bírnának.

A régi vállfát itt is alkalmazhatjuk, akaszthatunk rá szíveket, amiket bármilyen megmaradt anyagból elkészíthetünk.

Fával mindig különleges hatást érhetünk el, mindig melegséget hoz otthonunkba, pláne, ha szívvel van kombinálva, igaz? Régi deszkákat, raklapot nyugodtan felhasználhatunk erre a célra, minél rusztikusabb, annál jobb! 🙂 Lefesthetjük, dekupázsolhatjuk, olyanra csináljuk, amilyenre akarjuk! Ha pedig pecázáskor össze tudunk szedni némi uszadékfát, egy kis ragasztó segítségével különleges szívet kapunk.

A parafához mit szóltok? Jöhet? 🙂

Nekem ez a változat is nagyon bejön, teljesen egyszerű, és szerintem úgy mutat a legjobban, ha csak úgy hanyagul lerakjuk a polcra. 🙂 Festhetjük bármilyenre, és igen, így néz ki a legjobban, ha meg is koptatjuk.

Ők pedig a mi otthonunk elengedhetetlen kellékei, amiket megmaradt fából vágott ki Gábor, én pedig festettem, és dekupázsoltam, majd bojtosítottam egy nem használt fülbevalóm gyöngyeinek felhasználásával. Azért szeretem ennyire, mert ezt is közösen alkottuk, mindketten benne vagyunk! 🙂

Melyiket készítitek el? 

 

Képek forrása: Pinterest , és saját

Ha tetszett Nektek ez a bejegyzés, vagy szeretnétek hasonlót olvasni, osszátok meg, és kövessetek bennünket a Facebook, Instagram, Pinterest oldalunkon, YouTube csatornánkon! Csatlakozzatok zárt Facebook csoportunkhoz, amit ezen a néven találtok meg: Country élet- vidéki stílus, ahogy mi látjuk!




Te mit gondolsz erről? :)