Otthon

12 hónap 12 projekt: falazunk, bontunk, porolunk

Számtalan bejegyzésemben olvashattátok már, hogy nyáron a konvektoros fűtést felváltja nálunk a padlófűtés. Nagyon várom már, hogy lekerüljenek a falról ezek a cseppet sem esztétikus fűtőtestek, mert egy csomó helyünk lesz, csövek sem lesznek, és remélhetőleg a komfortérzetünk is jobb lesz! Addig viszont pár átalakítást meg kell csinálnunk. Ha kíváncsiak vagytok, olvassátok el a bejegyzést, vagy nézzétek meg a videót! A videóban láthatjátok az előtte- utána állapotot is!

Márciusban, a 12 hónap 12 projektünkben a következő munkálatok vártak ránk:

  1. Gipszkarton fal felhúzása
  2. Fürdőszoba ajtó kicserélése
  3. Boltív befalazása
  4. Folyosó falának kiütése
  5. Vilanyszerelési munkák

 

A gipszkarton fal felhúzásával kezdtük ebben a hónapban.

Azért volt tanácsos  ezt a munkát a padlófűtés megcsinálása előtt elvégezni, mert a gipszkarton állványt le kellett fúrni a padlóba, és ha ezt a fűtés kialakítása után tettük volna, tuti, hogy a padló alatt futó csöveket elfúrtuk volna. Egyébként sem bánom, hogy leválasztásra került végre a hálószobánk, mert ha valaki bejön a lakásba, a nyitott tér miatt azonnal oda is lát. A fal teteje nem lett teljesen bekartonozva, mert a nappaliban nincs konvektor, és valahogy ki kell jusson a meleg ebben a pár hónapban, amíg még fűtünk. Így is érezni, hogy most hidegebb lett ez a helyiség, mert azért a konvektorok elég jól befűtötték a teret így is, hogy a hálóban voltak csak.

Mivel padlófűtésünk lesz, kb 12 cm szintkülönbség várható, így az ajtókat meg kell emelni.

Szerencse, hogy nincs sok belőlük, mert még van olyan helyiség, ahova a beköltözés óta nem is vettünk. A fürdőszoba ajtót viszont már most kicseréltük, amit picit sajnálok. Tudjátok, ez olyan, hogy az egyik szemem sír, a másik nevet. A házunk régen posta volt, és ez az ajtó volt a postaajtó, még egy kis ablak is van rajta. Mindenképpen szeretném megtartani, de máshol lesz felrakva majd. Ettől függetlenül imádom az új fenyő ajtót! A fekete kilincs pedig nagyon jól passzol a natúr fához, egyelőre átlátszó lazúrral kezeljük, mert azt még később lehet sötétíteni, ha már megunjuk a világosat.

kramanc tanya ajto

 

A boltívet be kellett falazni.

Ez választotta el a hálószobát és az étkező- nappalit. Mielőtt az új folyosó teljesen kibontásra került volna, ezt meg kellett tenni, hogy ne induljon meg a fal.

Miután eltűnt a boltíves bejárat, egy egész szép folyosót kaptunk, ami meglepett, mert azt hittem, hogy keskenyebb lesz, és féltem is tőle, hogy férünk majd el. Szintén rettegésben tartott, hogy kevesebb helyünk lesz az átalakítás után. De nem így történt. Az elválasztást muszáj volt úgy megcsinálni, hogy egy tágas hálót kapjunk, ami a takarítás szempontjából fontos, hiszen az ágyat mindkét oldalról meg kell tudnunk közelíteni, és a hálószoba egy eldugott részén pedig még az én irodámnak is helyet kellett kapnia.

kramanc tanya falazas

 

kramanc tanya folyoso

A nappali-étkezőnek pedig három funkciót is el kell látnia a jövőben:

  • nappali
  • étkező
  • Gábor irodája

Miután ezek a koszos munkák befejeződtek, jöhetett a villanyszerelés. A kapcsolókat, konnektorokat is át kellett helyezni, hogy ne a nappaliból kapcsoljuk a hálószoba lámpáját. Ezen kívül pár új konnektor is felszerelésre került.

 

Nagyon jó érzés, hogy sikerült most is, amit elterveztünk, és nagyon várom a folytatást! Na jó, a poroláson kívül!

 

A bejegyzés saját fotókat tartalmaz.




Te mit gondolsz erről? :)