Otthon

Vidéki napló 12. rész

Egy év telt el, amióta kitaláltam, hogy elindítom a vidéki napló című rovatot. Ez a 12. rész már, és most a májusi képeket hoztam. Nem igazán azt adta ez a hónap, amit vártam, de szerintem ezzel más is így van. Azért voltam csak szomorú, mert ez a kedvenc hónapom az évben, és mégis alig vártam, hogy június legyen, hátha kapunk már egy kis nyarat.

A sok eső rendesen megviselte a virágokat, újra fel kell építeniük magukat, de vannak már nagyon szépek:

kramanc tanya lila

A babérmeggy csodálatos! Tavasszal őt is visszavágtam, és gyökereztettem is belőle kisebb hajtásokat, amiket már elültettem a kertbe. Nagyon szeretem ezt a növényt, és sokat tertvezek belőle.

kramanc tanya babermeggy

Nagy kedvencem lett szintén ez a kis növényke is, és elég nagyot nőtt ebben a hónapban:

kramanc tanya terike

Megérkezett a járólap, aminek nagyon örültem, és láthatjátok, hogy el is kezdtem a lerakását. Végül a sötét mellett döntöttünk, mert talán kevésbé lesz kényes a fugája. Nagyon várom már, hogy elkészüljön!

kramanc tanya jarolap

kramanc tanya jarolap 2

kramanc tanya jarolap3

Csilike is örül a jobb időnek, bár azt veszem észre rajta, hogy sokszor szenved a meleg miatt, keresi az árnyékos helyeket, mindig kiszúrja, ha van üres doboz valahol, és azokba egyből be is költözik.

kramanc tanya csili koma

kramanc tanya csili alszik

A sziklakert tetejéről nagyon szeret szemlélődni, ennek csak a virágok és én nem örülünk annyira, mert ahogy ugrándozik, könnyen letöri őket…

kramanc tanya csili szikla

 

Mivel ez a hónap ilyen szomorkás volt, igyekeztem magam mindig feldobni. Amikor csak lehetett, töltekeztem, és próbáltam vidám színekkel mosolygásra bírni magam.

kramanc tanya ildunap

kramanc tanya karkoto

 

Reméljük, hogy most már tényleg itt a nyár! 

 

Ha kíváncsiak vagytok a korábbi vidéki naplókra, itt megnézhetitek őket!

 

A bejegyzés saját fotókat tartalmaz.




Te mit gondolsz erről? :)