• Recept

    Ez a titka a mennyei csalamádénak

    Nagyon szeretem a csalamádét, ezért különösen örültem annak, hogy idén még hamarabb tudtam hazai zöldségből készíteni pár üveggel. Tavasszal, amikor elszórtuk a magokat csak bízni tudtam abban, hogy az idei termés fenomenális lesz. Amikor viszont a palánták kiültetésére került sor, totál elkenődtem, mert picinek, csenevésznek láttam őket.  Sosem csináltam még olyat, hogy a paradicsom palántákat kettesével ültetem, nem is tudom, mit gondoltam, talán, hogy így nagyobbak lesznek. Így is lett, óriásira nőttek, és megfogadtam, hogy jövőre szokás szerint egy lyukba egy palántát rakok. Szerencsére szépen erőre kaptak, és gyönyörű paradicsomok, paprikák fejlődtek. Ennek köszönhető, hogy most az ebédek mellé fogyaszthatjuk ezt az isteni kiegészítőt.

  • Recept

    Rusztikus snidlinges vajkrém – ezt imádni fogod!

    Tudjátok rólam, hogy imádom az egyszerű, rusztikus ételeket. Ez egyaránt igaz az ebédekre, és a vacsorákra is. Most is egy igazán házias reggelit készítetünk, amit persze vacsorára  is lehet fogyasztani, de akár vendégváró falatokat is el tudok képzelni belőle.  A legfontosabb tényező itt a türelem, ugyanis az alapot napokig kénytelenek vagyunk érlelni a hűtőben. Akkor miért mondom, hogy egyszerű? Azért, mert ha az alap elkészült, nagyon könnyen összedobható.

     

    Nem tudom, hogy vagytok vele, de szerintem sokkal jobb íze van mindennek, ha magunk készítjük el. Nem bírom azt, amikor megmondják a boltban, hogy ezeket az ízeket vehetem meg, pláne úgy, hogy ki tudja, mi került bele. Ennek ellenére most pont egy boltban is kapható ízt kutyultunk, de a minőség sokkal jobb.

    Biztos sokan készítettetek már ilyet, ha nem, akkor mutatom, hogy mi kell hozzá:

    Hozzávalók:

    • 1 tejföl / 20% -os /
    • 1 natúr joghurt
    • bors
    • snidling

     

    Elkészítése:

    Szerintem a legelső dolog, hogy csekkoljuk a hűtőt, mennyi hely van benne, mérjük fel, hogy miket akarunk főzni, minek kell a hely, mert amit készülünk betenni, az bizony három napig ott lesz. Lehet kevesebb is, de minél tovább csepeg a savó, annál krémesebb, sűrűbb lesz az eredmény.

    A tejfölt és a natúr joghurtot összekeverjük, és megsózzuk, majd beleöntjük egy konyharuhába, és összekötjük. Figyeljünk arra, hogy olyan konyharuhát válasszunk, amit csak erre a célra használunk, különben textil ízű krémet kapunk.

    Ha megkötöttük, fűzzük fel egy fakanálra, és bármekkora késztetést érzünk arra, hogy alaposan kinyomkodjuk, ne tegyük! A lényeg, hogy magától szépen, lassan csöpögjön ki a krémből a savó.

    Tegyük be a hűtőbe, és három nap múlva nézzük meg. Érdemes magas edénybe tenni, hogy ne kelljen folyton a savót kiönteni belőle.

    Ha lejárt az idő, vegyük ki a hűtőből, tegyük bele egy tálba, és fűszerezzük ízlés szerint.

    Mi most snidlingeset szerettünk volna, így szegényt elég jól megtépáztuk, mert a biztonság kedvéért azért még a tetejére is tettünk, így még finomabb, és színesebb lett.

     

    Finom, ropogós pirítósra kenve az igazi, készítsétek el, megéri!

     

    A bejegyzés saját fotókat tartalmaz.

    Ha tetszett Nektek ez a bejegyzés, vagy szeretnétek hasonlót olvasni, osszátok meg, és kövessetek bennünket a Facebook, Instagram, Pinterest oldalunkon, YouTube csatornánkon! Csatlakozzatok zárt Facebook csoportunkhoz, amit ezen a néven találtok meg: Country élet- vidéki stílus, ahogy mi látjuk!

     

     

  • Schildusz

    Így készítsünk finom bodzaszörpöt – gyors és egyszerű

    Bodzára fel! Eljött végre a bodzaszörpözés ideje! Annyira vártam már, hogy mindenhol lássam ezeket a  csodás fehér tányérokat, amik szinte már összefüggő kerítést alkotnak az út szélén. Ilyenkor jó megállni, és hagyni, hogy eltelítse az orrunkat ez az erős illat. Szellőztetni is jobban szeretek bodza illatban. Teljesen átfújja a lakást, természetes illatosító.