Recept

Rusztikus snidlinges vajkrém – ezt imádni fogod!

Tudjátok rólam, hogy imádom az egyszerű, rusztikus ételeket. Ez egyaránt igaz az ebédekre, és a vacsorákra is. Most is egy igazán házias reggelit készítetünk, amit persze vacsorára  is lehet fogyasztani, de akár vendégváró falatokat is el tudok képzelni belőle.  A legfontosabb tényező itt a türelem, ugyanis az alapot napokig kénytelenek vagyunk érlelni a hűtőben. Akkor miért mondom, hogy egyszerű? Azért, mert ha az alap elkészült, nagyon könnyen összedobható.

 

Nem tudom, hogy vagytok vele, de szerintem sokkal jobb íze van mindennek, ha magunk készítjük el. Nem bírom azt, amikor megmondják a boltban, hogy ezeket az ízeket vehetem meg, pláne úgy, hogy ki tudja, mi került bele. Ennek ellenére most pont egy boltban is kapható ízt kutyultunk, de a minőség sokkal jobb.

Biztos sokan készítettetek már ilyet, ha nem, akkor mutatom, hogy mi kell hozzá:

Hozzávalók:

  • 1 tejföl / 20% -os /
  • 1 natúr joghurt
  • bors
  • snidling

 

Elkészítése:

Szerintem a legelső dolog, hogy csekkoljuk a hűtőt, mennyi hely van benne, mérjük fel, hogy miket akarunk főzni, minek kell a hely, mert amit készülünk betenni, az bizony három napig ott lesz. Lehet kevesebb is, de minél tovább csepeg a savó, annál krémesebb, sűrűbb lesz az eredmény.

A tejfölt és a natúr joghurtot összekeverjük, és megsózzuk, majd beleöntjük egy konyharuhába, és összekötjük. Figyeljünk arra, hogy olyan konyharuhát válasszunk, amit csak erre a célra használunk, különben textil ízű krémet kapunk.

Ha megkötöttük, fűzzük fel egy fakanálra, és bármekkora késztetést érzünk arra, hogy alaposan kinyomkodjuk, ne tegyük! A lényeg, hogy magától szépen, lassan csöpögjön ki a krémből a savó.

Tegyük be a hűtőbe, és három nap múlva nézzük meg. Érdemes magas edénybe tenni, hogy ne kelljen folyton a savót kiönteni belőle.

Ha lejárt az idő, vegyük ki a hűtőből, tegyük bele egy tálba, és fűszerezzük ízlés szerint.

Mi most snidlingeset szerettünk volna, így szegényt elég jól megtépáztuk, mert a biztonság kedvéért azért még a tetejére is tettünk, így még finomabb, és színesebb lett.

 

Finom, ropogós pirítósra kenve az igazi, készítsétek el, megéri!

 

A bejegyzés saját fotókat tartalmaz.

Ha tetszett Nektek ez a bejegyzés, vagy szeretnétek hasonlót olvasni, osszátok meg, és kövessetek bennünket a Facebook, Instagram, Pinterest oldalunkon, YouTube csatornánkon! Csatlakozzatok zárt Facebook csoportunkhoz, amit ezen a néven találtok meg: Country élet- vidéki stílus, ahogy mi látjuk!

 

 




Te mit gondolsz erről? :)