Otthon,  Régiből újat

Ha erről eszel, királylány leszel

Még karácsonyra kaptam ajándékba egy kis rózsaszín dobozkát, amiben isteni finom mézeskalács volt, és elhatároztam, hogy ettől kezdve ebben csak sütiket, kekszeket fogok tárolni. Egy ideig megelégedtem ezzel, de aztán úgy éreztem, hogy valami hiányzik. Mert hát tök jó ez a sütis doboz, de olyan jó lenne egy hozzá passzoló tálca Kramanc Tanyás stílusban. Semmi extrára ne gondoljatok, egyszerű, hasonló színben pompázó tálcát képzeltem el hozzá. A bejegyzés végén találtok videót a tálca készítéséről, ugyanis a folyamatot most ebben a formában örökítettem meg. 🙂

Nem fogjátok elhinni, de a festék, amit múltkor kikevertem, pont ilyen színű. A fürdőben a piperés dobozomat is ilyenre festettem korábban, meg a teraszon az egyik madárka is ezt az epres joghurt színt kapta. Maradt belőle, és gondoltam, kipróbálom a tálcán, és meglepődve tapasztaltam, hogy a két szín egyezik. Igen, epres joghurtnak hívom ezt a színt, amikor kevertem, akkor is erre gondoltam, és szinte éreztem a számban, ahogy a natúr joghurt keveredik a házi epres öntettel, és létrejön ez a habos rózsaszín világ.  🙂

Sosem szerettem ezeket a hercegnős dolgokat, inkább fiús voltam, és fociztam, meg autóztam. Szerintem ezzel a dobozzal változott meg, magamtól egyébként nem vettem volna ilyet, sosem voltam egy ilyen rózsaszín csaj.

Mutatom, mi kell hozzá, ha szeretnétek elkészíteni. 🙂

Hozzávalók:

  • egy tálca
  • festék
  • lakk
  • csiszoló
  • gyertya

 

 

 

 

Elkészítése:

Ha van egy fémből készült tálcátok, tisztogassátok le, és jól csiszoljátok meg, hogy a festék megtapadjon rajta! Csiszolás után két rétegben barna festékkel kentem le, és miután megszáradt, gyertyával átsimogattam. Gyertyázás után pedig ezzel a szép királylányos színnel mentem rá szintén két rétegben. Miután ez is megszáradt, szépen a gyertyázott részeknél visszacsiszoltam, hogy kissé kopottas legyen. Zárásként pedig két rétegben lakkoztam, hogy tartós legyen, mert úgy éreztem, hogy így többet lesz használva, mint eredeti állapotában.

 Ha videó formájában szeretnétek megnézni a készítését, kattintsatok IDE!

Ugye milyen egyszerű? Ha van ilyen tálcátok, próbáljátok ki!

 

 

A bejegyzés saját képeket, és saját videót tartalmaz.

 

Ha tetszett Nektek ez a bejegyzés, vagy szeretnétek hasonlót olvasni, osszátok meg, és kövessetek bennünket a Facebook, Instagram, Pinterest oldalunkon, YouTube csatornánkon! Csatlakozzatok zárt Facebook csoportunkhoz, amit ezen a néven találtok meg: Country élet- vidéki stílus, ahogy mi látjuk!