Otthon,  Régiből újat

Filléres ötletből egyedi virágtartó

De mibe tegyem őket???  Biztos sokszor jártok így, mint most én, hogy egy bevásárlás alkalmával nem tudtok ellenállni valaminek. Na, nálam most így történt, ugyanis nem tudtam otthagyni a boltban ezeket a kis pozsgásakat. Lázasan elkezdtem magyarázni magamnak, hogy miért van szükségem rájuk. Az érvek között szerepelt, hogy kell valami új a konyhába, ami pici, és sokat lehet belőle a párkányra tenni. Meg, hogy hát ennyi pénzért nem lehet otthagyni, és egyébként meg olyan cukik ezek a kis növénykék. Így jöttek velünk haza.  Útközben már láttam lelki szemeimmel, hogy milyen jól fognak kinézni, biztos ismeritek azt az érzést, amikor már kibontakozik a teljes kép, az, ahogy elképzelitek, és nem akartok engedni belőle. Na, én is így voltam… Aztán itthon szembesülök azzal ilyen akciók után, hogy nincs mibe tennem az új szerzeményeket.

Látnotok kéne ilyenkor! Lázasan kutatom a lehetőségeket, hogy minél szebb otthont tudjak biztosítani az új jövevényeknek, és teljesen kiakadok, ha épp nincs ötletem. Végül meglelem a megoldást, mert éppen van egy üres befőttes üveg, aminek az aljára tudok tenni kavicsot, feldobom egy kis rafiával, meg egy szívvel, aztán eszembe jut, hogy van egy doboz kukorica a szekrényben, hm…. ehetnénk egy kis majonézes kukoricát, akkor lesz egy kaspóm, amit kedvemre pingálhatok. Nem akarom hagyományos virágtartóba tenni, mert az uncsi, így le is festettem rózsaszínre, és beletettem a kiválasztott virágot.  De milyen jól mutatna abban a kis zománcos bögrében, amit a tejbedara készítésekor használok a búzadara kimérésre… miért ne lehetne ő a tökéletes alany? Majd eszembe jutott a kis porcelán, ami tökéletesen alkalmas arra, hogy a kimozduljon a vitrinben eltöltött fakó világból, és megörvendeztessen minket új funkciójával.

 

 

Így megszületett a tökéletes kompozíció, csak kevés lett a virág… 🙂 Hm…ki gondolta volna ezt akkor, mikor hazaértünk? Így kénytelen voltam hajtásokat ledugni, hogy mindegyik tartóba, amit kiszemeltem, kerüljön valami. Közben át is rendeztem, és most olyan jó reggel kijönni a konyhába, mert ez ezek a vidám csöppségek fogadnak.

Milyen virágaitok vannak otthon?

A bejegyzés saját fotókat tartalmaz.

Ha tetszett Nektek ez a bejegyzés, vagy szeretnétek hasonlót olvasni, osszátok meg, és kövessetek bennünket a Facebook, Instagram, Pinterest oldalunkon, YouTube csatornánkon! Csatlakozzatok zárt Facebook csoportunkhoz, amit ezen a néven találtok meg: Country élet- vidéki stílus, ahogy mi látjuk!




Te mit gondolsz erről? :)