Schildusz

Ezentúl sétával kezded a napot!

Nagyon sokat olvastam arról, hogy a gyaloglásnak, sétának milyen pozitív hatásai vannak egészségünkre, szervezetünkre, elménkre. Egy jó ideje már én is használom ezt a mozgásformát arra, hogy felfrissítsem az agyamat, hogy összerendezzem a gondolataimat. Közben pár kilótól is megszabadultam, de most nem erről szeretnék írni, bár ez sem mellékes.

julien-lux-55585-unsplash.jpg

Arra szeretnék inkább rávilágítani, hogy a kreatív gondolkodásra, ötletelésre milyen jól felhasználható. Sokszor sétálok azért, hogy inspirálódjak, hogy felszabadítsam az elmém, és kidobjam a régi, akár meg nem valósított elképzeléseimet, és megágyazzak az újaknak.

Ha van egy nyugodt óránk, induljunk el, és engedjük szabadjára a gondolatainkat!

Azt szeretem a legjobban, hogy télen és nyáron is lehet művelni, hóban, esőben, szikrázó napsütésben. Kinek mi fekszik jobban.

Általában este van időm arra, hogy sétáljak, főleg azért is, mert az a fajta ember vagyok, aki szereti inkább először a feladatait elvégezni, és csak utána gondol a kikapcsolódásra. Ilyenkor tudok nyugodtan, tiszta lelkiismerettel nekivágni az útnak. Ha viszont reggel indulunk el, hamarabb jönnek a kreatív gondolatok. 🙂

Egy séta során szinte kinyílik a világ. Sokszor előfordul velem, hogy mielőtt elindulok, éppen azon töprengek, hogyan alakítsak át valamit, mi legyen a következő írásom témája, és nem jön az ihlet.

Ahogy útra kelek, valami átkapcsol az agyamban, és bevillan egy olyan megoldás, ami korábban nem jutott eszembe.

Ha sétálunk, annyi illatot érzünk, amikhez emlékeket kapcsolunk. Az emlékeket pedig fel tudjuk használni az alkotáshoz.

alice-donovan-rouse-63187-unsplash.jpg

Aztán ott vannak a szófoszlányok. Soha nem tudhatjuk, hogy az utcán éppen elkapott szavaknak milyen új gondolatot, vagy akár terméket köszönhetünk.  Jusson csak eszünkbe az az egyszerű példa, hogy éppen azon merengünk séta közben, hogy mit főzzünk holnap, és ahogy elhaladunk a játszótér vagy a buszmegálló előtt, meghalljuk, hogy a suliban szilvás gombóc volt az ebéd. Ekkor jön a felismerés, hogy régen csináltam már, és mindenki szereti, akkor a holnapi ebédet ki is pipálhatom.

Meglátunk egy plakátot, vagy egy kertet, és elkezdünk azon töprengeni, hogy miért csinálnánk meg máshogy, hogy a mi elképzeléseinkkel találkozzon.

takahiro-taguchi-548316-unsplash.jpg

Szándékosan nem teszek ilyenkor fülhallgatót, mert akkor teljesen máshova kalandoznék el. Ha zenét hallgatok, akkor inkább lelassulok, megpihenek, meditálok. Ilyenkor viszont fontos felpörögni, fontos, hogy olyan hatások érjenek, amikből később építkezni tudok.

Az a titok, hogy ne csak akkor menjünk, ha kedvünk van, hanem iktassuk be rendszeresen, szerintem igazi énidő. 🙂

 

Ti használjátok a sétát ötletelésre?

Ha tetszett Nektek ez a bejegyzés, vagy szeretnétek hasonlót olvasni, osszátok meg, és kövessetek bennünket a Facebook, Instagram, Pinterest oldalunkon, YouTube csatornánkon! Csatlakozzatok zárt Facebook csoportunkhoz, amit ezen a néven találtok meg: Country élet- vidéki stílus, ahogy mi látjuk!

 




Te mit gondolsz erről? :)