Recept

Ez a férfiasan tökéletes kenyér receptje – egyszerű és finom

Körülöttem mindenki szomorkodik, hogy vége a nyárnak, itt az ősz, de én valahogy vidám vagyok! Nyáron picit kevesebbet használtam a sütőt, próbáltam mindig sütés nélküli édességeket készíteni. Alig vártam, hogy hűvösebb legyen, és újra előtérbe kerüljenek az ott készített ételek. Most viszont nem én ügyeskedtem, hanem Gábor, aki nagyon jó séf, ezúttal kenyeret sütött nekünk, és megint megállapítottuk, hogy mindenből a házi az igazi! 🙂 Ha van kedvetek, készítsétek el! 

 

Hozzávalók:

  • 2 csésze búzakenyérliszt fehér / mi erre a célra mindig ugyanazt a bögrét használjuk, ez kb 2, 5 dl /
  • 1 csésze teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 1 csésze víz
  • 1 csomag instant élesztő
  • 2 evőkanál étolaj
  • só ízlés szerint / itt mindig figyelünk arra, hogy a nyers tészta picit mindig legyen sós, mert akkor sós is marad sütés után. /
  • magvak / most szotyi került bele /

Elkészítése:

Összegyúrjuk a hozzávalókat. Ha kész a tészta, letakarva kelesztjük minimum 20 percig egy meleg helyen. Nálunk most a számítógép tetején volt a legmelegebb, ilyen a férfi leleményesség. 🙂 A mi sütőnk nem légkeveréses, de így is kb 45 perc alatt megsütötte a kenyeret. Közben Gábor folyamatosan kenegette a tetejét vízzel, és mikor kész lett, hagytuk kihűlni. Igazi pékség illat volt a lakásban, már ezért is megérte!

 

 

 

 

 

 

 

A zsíros kenyér pedig így a legfinomabb, hogy mi készítettük a zsírt, a kenyeret, és megtermeltük a paprikát, hagymát!

 

A bejegyzés saját fotókat tartalmaz!

Ha tetszett Nektek ez a bejegyzés, vagy szeretnétek hasonlót olvasni, osszátok meg, és kövessetek bennünket a Facebook, Instagram, Pinterest oldalunkon, YouTube csatornánkon! Csatlakozzatok zárt Facebook csoportunkhoz, amit ezen a néven találtok meg: Country élet- vidéki stílus, ahogy mi látjuk!




3 hozzászólás

Te mit gondolsz erről? :)