Otthon

Ez a 8 fotó téged is meggyőz, hogy a paraván menő!

Nem nagyon követek trendeket, úgy alakítom az otthonunkat, ahogy nekünk tetszik, de ha egy- egy éppen divatos dologba beleszeretek, nem mondok rá nemet. Ez azért elég ritkán történik meg, mert jó érzés, ha magunk készítjük el az adott bútordarabot, vagy lakásdekorációt, és nem jön velünk szembe mindenhol. A paraván is ilyen, van amikor éppen divatos, van amikor kevésbé, bár ez engem cseppet sem érdekel! Egy biztos: elég megosztó, nem mindenki szereti. Valahol olvastam, hogy a zárkózottabb emberek otthonában jelenik meg leginkább. Nem tudom, hogy erről született-e már hivatalos felmérés, mindenesetre kíváncsi vagyok rá, hogy ti mit gondoltok? Összefügg a térelválasztás a személyiséggel? 

Ha magamat megvizsgálom, mindenképp IGEN  a válasz! Ha van egy nagy tér, szeretem elválasztani egymástól őket. De ha kisebb, akkor is előfordul. Kuckósabbnak, otthonosabbnak érzem tőle a szobát. Nagyon szeretek egyedül lenni, és merengeni, terveket szőni, írni, olvasni, és a paraván kicsit elrejt a világ elől.

 

Azon kívül, hogy kettévág egy helyiséget, másra is jó. Ha például a dolgozószobánkat választja el a nappalitól, tehetünk az egyik felére virágokat, a másik felére pedig felragaszthatjuk a jegyzeteinket, listáinkat, elintézendő dolgainkat.

Ha erősebb anyagból készül, be is polcozhatjuk, és máris lesz helye a könyveinknek, csetreszeinknek.

Ha csak dísznek szánjuk, akkor is illesszük be bátran, mert nagyon fel tudja dobni a szobát!

Jól néz ki fából, régi ablakból, vagy ajtóból, egy rozsdás zsanérral felturbózva, de tök menő egy madzagos, vagy makramés változat is, főleg, ha saját magunk készítjük el.

Festhetünk rá mintát, vagy dekupázs techikával dekorálhatjuk, bevonhatjuk texillel a keretet, ami azért is jó, mert ha már nem tetszik, bármikor kicserélhetjük.

Egy egyszerű állvány is megteszi, amire virágokat akaszthatunk, így olyan, mintha a kert beköszönne a lakásba, megtelik élettel a nappali.

Táblafestékkel is lekenhetjük, így üzenő falnak is tudjuk használni, de a kedvenc családi fotóink is felöltöztethetik.

Érdemes olyan anyagból készíteni, vagy vásárolni, amit könnyen tudunk takarítani, mert ez a darab eléggé központi szerepet tölt be a lakásban, nem árt ha nem úszik a porban.

Fürdőszobába is becsempészhetjük, bár itt az anyagválasztásra különösen kell figyelnünk!

 

Ti melyik csoportba tartoztok? Szeretitek vagy utáljátok?

 

Képek forrása: Pinterest




Te mit gondolsz erről? :)