Schildusz

Nyílt levél azokhoz, akik utálják a bloggereket

Kedves Utálkozók!

Hozzátok szól most ez a levél, akik nem tudjátok, hogy mennyire jó dolog a blogolás. Be kell vallanom, engem egyre jobban zavar, hogy miattatok sok népszerű videós tölt fel olyan tartalmat az oladalára, csatornájára, amiben magyarázza a bizonyítványát, hogy miért videózik, és szinte bocsánatot kér azért, mert esetleg pénzt kap érte, vagy támogatják a bejegyzéseit. Szerintem ez olyan nevetséges.

Kövezzetek meg, de én nem értem, hogy miért kell ezt megmagyarázni!? Sajnos szerintem nálunk még nem érett meg arra a társadalom, hogy ezt elfogadja, és csak az irigység beszél mindenkiből. Mindenkinek van lehetősége, hogy kipróbálja, az más kérdés, hogy nem merik bevállalni, na pont belőlük lesznek a legnagyobb trollok.

Szerintem ha az ember tisztában van önmagával, a céljával, akkor nem zavarja egy olyan kijelentés, miszerint csak a pénzért csinálja, lepereg róla. A cél ennél sokkal nagyobb, ugyanis a mai világban hatalmas dolog az, ha valaki azt csinálja, amit szeret, másokat szórakoztat vele. Egyébként meg mi azzal a probléma, ha valaki azért csinálja, hogy megéljen belőle? Mi ezzel a baj? Mindenki csinálja azt, amiben jól érzi magát! Miért kell ezt a dolgot a bloggereknek, vloggereknek megmagyarázniuk? Mást sem vonnak kérdőre azért, mert elmegy pár órát maszekolni.

Neked is van rá lehetőséged, hogy így keress pénzt! Sokan főállás mellett csinálják. Aki pedig már nincs rászorulva egy főállásra, annak hatalmas elismerés jár, mert a kitartásával jutott el idáig.

Szoktál munka mellett maszekolni? Mellékesben esetleg gépeket javítasz, vagy korrepetálsz, netán fuvarozol? Te miért csinálod?

Szerintem egyszerűen csak nincs szükség arra, hogy megmagyarázzuk, miért blogolunk, miért videózunk.

Tőled megkérdezi valaki, hogy miért ülsz minden nap 8 órát az irodában, vagy miért robotolsz a gyárban három műszakban, és miért vállalsz be utána pár óra gépelést, vagy fordítást, pakolást, szerelést? Mi a válasz erre? Mindenki maga tudja, hogy miért.

Meló után azért töltök időt a blogommal, az írással, a kutatással, a tanulással, mert nekem ez jó! Nekem ez a másodállásom. Ha pénzt kapok érte, nem kell megmagyaráznom! 🙂

 

Képek: pixabay.com




Te mit gondolsz erről? :)