Schildusz

Frissesség a tányérodon – fedezd fel a csíráztatás örömét

Bátran kijelenthetem: a csíráztatás kipróbálása életem eddigi legjobb döntése volt! Az évindító videómban említettem, hogy szeretném egyszerűsíteni a dolgokat magam körül, és nem is gondoltam, hogy ilyen hamar bevezetek egy újdonságot az életembe! Ha eddig azt gondoltad, hogy a csíráztatás macera, akkor bíztosíthatlak: tévedsz! Ha nem hiszed, görgess lejjebb!

Nagyon fontos nekem, hogy minden nap tudjam a szervezetemet valami egészséges étellel vagy itallal táplálni, legjobb, ha mindkettővel! Ezért különösen örültem annak, amikor szembejött velem egy videó a lencse csíráztatásáról. Olyan egyszerűnek tűnt, hogy ki is próbáltam, és egyből tudtam, hogy a csíráztatás szerelmese leszek.

 

Nyáron a kert eláraszt friss zöldséggel, így akkor nem is gondolkodom azon, hogy varázsoljak egészséges finomságot az asztalra, mert csak kiszaladok a kertbe, és már szakítom is le a friss paradicsomot, paprikát.

De télen, amikor hideg van és üres a kert, kell valami mentőötlet! Tudom, most azt mondjátok, hogy van a boltban. Persze, van, de bármilyen finom is, az, amit ott veszek, sosem lesz olyan ízű, mint az, amit én nevelek, aminek a növekedését, fejlődését nyomon követem.

Mivel imádok kertészkedni, nagy fájdalmam, hogy télen nem tudok, de a csíráztatás lehetőséget ad egy mini kertészet létrehozására, és egy kis tavasz tör utat magának a zord télben.

Ha valaki profi módon szeretné űzni a csíráztatást, be lehet szerezni hozzá különféle edényeket és eszközöket. Nekem egy nagyobb méretű befőttes üveg és egy neylon harisnya bevált. Gyönyörű, friss, élénkzöld csírákat kaptam.

Hogy lett két marék lencséből egy nagy üveg csíra?

A lencsét beáztattam, vagyis felöntöttem vízzel, majd egy sötét helyre tettem. Esetemben ez a tálaló szekrény volt. Azért kell neki az első két nap, vagyis a csíráztatás korai szakaszában a sötétség, mert így nem lesz keserű a csíra.

Minden nap egyszer átmostam, és leszűrtem, ami hamar megvolt, még 2 percet sem vett igénybe. 4 nap után már szép hajtások jelentek meg, de én vártam a legeléssel a 6. napig.

Nagyon finom, zsenge, roppanós, friss zöldség lett a végeredmény! Tehetem szendvicsre, ízesíthetem vele a turmixomat, de már a lecsó tetején is teszteltem. Még dekorációnak is tökéletes!

Ajánlom Nektek is, ha télen is szeretnétek saját magatok termeszteni a friss zöldséget, ami tele van vitaminnal, ásványi anyaggal és kiváló fehérje forrás.

Emellett nagyon jó móka figyelni, ahogy cseperednek ezek a picike hajtások.

 

A csíráztatásról ebben a videóban beszélek:

 

 

Ha tetszett, dobj egy lájkot, oszd meg a videót, iratkozz fel a csatornámra, és nyomd meg a kis csengőt, hogy mindig kapj értesítést az új videóimról! Tarts velem, ha kíváncsiak vagy rá, milyen az élet vidéken, hogyan csinosítjuk az otthonunkat és érdekelnek az életmóddal, önfejlesztéssel kapcsolatos személyesebb témák!

 

 

A bejegyzés saját fotókat tartalmaz.

A videó szerzői jogi védelem alatt áll. A videó bármely részletének felhasználásához előzetes írásos hozzájárulás szükséges. Minden jog fenntartva!




Te mit gondolsz erről? :)