Otthon

Rendrakás – avagy káoszból kiegyensúlyozottság

Tudtad, hogy a rendrakásnak rendkívül pozitív hatásai vannak mind a testre, mind a lélekre nézve? A rendezett környezet előnyös lehet az egészség szempontjából, nálam legalábbis működik, kevésbé vagyok stresszes akkor, ha felszámolom a káoszt és rendet rakok magam körül.

Január sokaknál a rendrakás hónapja. Nálam is beindult a vezérhangya és rendet raktam a kreatív szobámban, az íróasztalomon és az éjjeliszekrényemen.

Erről készítettem is egy videót, itt nézheted meg:

 

Tapasztaltad már, hogy mennyivel nyugodtabbak a mindennapjaid, ha elpakolsz magad kürül mindig, amikor rendetlenséget csinálsz? Az rendszerezett otthon, munkahely vagy élettér segít minimalizálni a fizikai stresszt. Egy tiszta és rendezett környezetben könnyebb megtalálni a dolgokat, így időt és energiát spórolhatunk meg a mindennapi teendők elvégzésére. A rendrakás hozzájárul a fizikai aktivitáshoz is, mivel a takarítás és rendezgetés során kalóriákat égetünk, ami támogatja az egészséges életmódot.

Emellett a rendezett környezet jelentős hatással van a mentális egészségre is. A rend és tisztaság segít csökkenteni a stresszt és a szorongást, elősegítve a belső nyugalmat. A rendezett otthon vagy munkahely környezetében könnyebb koncentrálni és produktívnak lenni. A tiszta tér segíthet elkerülni a lelki fáradtságot, és a rendszerezés által kialakuló pozitív érzés növelheti az önbizalmat és a motivációt.

A rendrakásnak tehát összességében kiegyensúlyozottabb és egészségesebb életmódot eredményező hatásai vannak. A rendszeres tisztítás és rendezgetés által könnyebben tarthatjuk fenn a testi és lelki harmóniát, támogatva ezzel a mindennapi boldogságot.

Időnként pedig nem árt egy belső és külső nagytakarítás sem!

Te melyik típus vagy? Mindig elpakolsz magad után, vagy hagyod, hogy tornyosuljanak a dolgok, halogatod őket, és mikor má nagy a káosz, fogod magad és rendet raksz?

Készítettem egy lejátszási listát, ha további motivációra lenne szükséged a rendrakáshoz.

Itt találod:

 

A bejegyzés saját fotókat tartalmaz.

A videó szerzői jogi védelem alatt áll. A videó bármely részletének felhasználásához előzetes írásos hozzájárulás szükséges. Minden jog fenntartva!

 




Te mit gondolsz erről? :)