Schildusz

Így győzd le magad észrevétlenül!

Ismered azt az érzést, amikor kora este fáradtan, meló után bemész a konyhába, hogy hát el kéne mosogatni végre? A konyhába érve meglátod a romokat, és azt kívánod, bárcsak egy csettintésre rend lenne!

Nem gondolkodsz, mert erőd nincs hozzá, leszívták az agyad, csak nekiállsz, mert valahol belül tudod, hogy muszáj, és teszed a dolgod, mint egy robot. Lassan van tered, vannak tiszta edények, csészék, tányérok. Kirajzolódik a kávéfőző, és megfordul a fejedben, hogy milyen jó lenne, ha reggel nem kéne bajlódni vele, és mi lenne, ha bekészítenéd? De ki kell üríteni, kimosni, nincs kedved… egyébként is inkább teát kéne főzni, mert most éppen azt kívánod. Mégis belefogsz, és hamarosan megcsap a frissen lefőtt kávé, meg a kakukkfű tea illata. 🙂

Jajjj, még nem csináltál szenyákat holnapra! És ha csak reggel készíted el? Á, túl kevés az idő, egy hang azt súgja, csináld meg most! Hiszen holnapra még ebéd sincs, nehogy már megint meló után állj neki főzni, ahogy hazaesel!

Nézzük! Tészta van, tejföl, túró van, szalonna is akad. Oké, akkor túrós tészta lesz!

Észre sem veszed, és röpke 45 perc alatt mennyi mindent megcsináltál! Mert nem hagytad magad lehúzni, nem engedtél a hangnak, ami azt duruzsolta a füledbe, hogy MAJD holnap! Elégedetten veszed kezedbe a kedvenc könyved, mert ugye megérdemled, kell az énidő a lelkednek, és ebben a csodás pillanatban visszatérsz a valóságba, mikor meghallod a kérdést:

– Mi lesz a vacsi?

 

Képek: pixabay.com




Te mit gondolsz erről? :)