Schildusz

Így használd a 2021-es év színeit otthonodban!

Nemrég megosztotta a Panton Intézet a 2021-es év színeit. Eleinte kétkedve tekintettem a két színre szokásom szerint, viszont ahogy elkezdtem nézegetni Pinteresten a fotókat egyre jobban kezdett tetszeni a dolog. Szerintem Ti is így lesztek vele, nézzétek meg!

A Panton szerint a  „szürke és a sárga egy törekvő színpárosítás, mely összekapcsolja a mélyebb átgondoltságot és az erő érzését”. A sárgától vidámak, optimisták vagyunk, a szürke pedig egy szilárd alapot ad, egyfajta biztonságérzetet, ami, valljuk be, az elmúlt év után igencsak fontossá vált.

Természetesen megoszlanak a vélemények, hogy kinél milyen arányban jelenhetnek  meg ezek a színek, de szerintem itt is jobb a „kevesebb több” elvét követni. Így biztos, hogy nem nyúlunk mellé, és egy igazán kellemes otthonba térhetünk haza minden nap.

kramanc tanya panton color

 

Tök jó összhatás a nappaliban

A kanapé szürke, ami azért is jó, mert nem hiszem, hogy évente cserélgetjük ezt a nagyobb bútordarabot. Egy szilárd alap, amire jöhetnek a sárga kiegészítők. Ha pedig lecsengett a sárga mániánk, könnyedén leválthatjuk más színekre. A fehér fal kiemeli ezt a párosítást, a zöld növények megtöltik élettel a teret.

kramanc tanya nappali panton

Itt is szürke a kanapé, és a kiegészítőkkel dobták fel a szoba hangulatát.

kramanc tanya living panton

Nagyon menő a sárga- szürke konyha,

igazi otthonos hangulatot áraszt magából. Kifejezetten tetszik, hogy a barna szín is ilyen nagy arányban megjelenik, mert ez melegséget kölcsönöz a konyhának.

kramanc tanya konyha panton

Gyerekszobába igazán nyerő páros,

friss, unisex, vagány!

kramanc tanya kids room panton

kramanc tanya kids panton

A fürdőszobában is kipróbálhatjuk

kramanc tanya furdo panton

kamanc tanya bath panton

Ha szerettek bútort festeni, és van egy régi darabotok, át is színezhetitek az idei koncepció szerint, és új kárpittal is feldobhatjátok.

kramanc tanya pad panton

Szintén ötletes megoldás, ha egy régi széket egy jó alapos csiszolás után erre a két színre festetek. Olyan vidám, fiatalos, friss!

kramanc tanya szek panton

Legegyszerűbb és persze legolcsóbb, ha a kiegészítőkkel játszunk

Könnyebben le tudjuk cserélni őket, mint egy bútort, vagy egy falat, és nagyon gyorsan teljesen más hangulatot adhatunk velük egy- egy helyiségnek.

Párnát mindenhova!

Ha nem találtok a boltokban megfelelőt, vegyetek anyagot, és készítsetek egyedi huzatot, vagy varrónővel varrassatok, ha ebben nem vagytok ügyesek.

kramanc tanya parna panton

Bevallom, ez az egyik kedvenc kiegészítőm! Mostanában én is sokszor festek ilyen krikszkrakszokat, és ebben is az a jó, hogy olyanra csinálhatjátok, amilyenre szeretnétek! Egy parafa tábla is tökéletes erre a célra.

kramanc tanya kep panton

A kevésbé bevállalósoknak ajánlom ezt a visszafogott tapétát. Ha nem akarjátok az egész falat befedni vele, ki is vághattok belőle, és képkeretbe beilleszthetitek.

kramanc tanya tapeta panton

Ha megszeretitek ezt a párost, érdemes a ruhatáratokban is körülnézni, és a két színt összeadva tökéletes outfiteket alkotni.

kramanc tanya szoknya panton

kramanc tanya naci panton

Ha netán semmi ötletetek nincs, hogyan csempészhetnétek be az év színeit az otthonotokba, de van egy cirmos cicátok, akkor várjátok meg, hogy befeküdjön egy sárga párna mellé, és tuti trendi dekorációt kaptok.

kramanc tanya csili panton

 

Igaz, hogy kiválasztották a két színt, de szerencsére az árnyalatokat magunk tudjuk szabályozni, hidegebbet, vagy melegebbet akarunk, így mindenki megtalálhatja a kedvére valót.

 

Képek forrása: Pinterest és saját

 

 




Te mit gondolsz erről? :)