Schildusz

Könyvajánló: A második életed akkor kezdődik, amikor megérted, hogy csak egy van

Hiszek abban, hogy egy könyv , egy film, vagy akár emberek akkor csöppennek az életünkbe, amikor épp a legnagyobb szükség van rájuk. Ezt érzem ezzel a könyvvel kapcsolatban is, pont akkor talált meg, amikor kellett. A könyvet Raphaelle Giordano írta, a címe pedig: A második életed akkor kezdődik, amikor megérted, hogy csak egy van. Kissé szkeptikusan vettem a kezembe a címét olvasva, olyan sziruposnak, közhelyesnek éreztem, olyan volt, mint egy blogbejegyzés, aminek olyan címet adnak, hogy rögtön rá akarsz kattintani. Féltem, hogy túl van lihegve, és majd nem azt kapom tőle, amit vártam. Kellemes meglepetés ért, mert pontosan azt adta, amit ígért. Ha kíváncsiak vagytok rá, miért ajánlom ezt a könyvet, olvassátok el a bejegyzést, vagy nézzétek meg a videót!

A könyv egy nő életéről szól,

aki épp megrekedt, kilátástalannak, üresnek, sivárnak látja a mindennapjait. Férjével és gyermekével sem ápol túl jó kapcsolatot. Egy véletlennek köszönhetően találkozik egy rutinológussal, aki segít neki kievickélni ebből a helyzetből egy bizonyos módszer segítségével. Camille különböző instrukciók segítségével a történet végére eljut oda, hogy visszatalál korábbi önmagához. A könyv csattanóját nem lövöm le, olvassátok el, érdemes!

Természetesen párhuzamot vontam Camille és az én életem között, valószínűleg ezért is ragadott magával a könyv. Mindannyiunk életében vannak hullámvölgyek, és van, hogy épp kilábalunk egy mély szakaszunkból, máris egy újban találjuk magunkat. Fontosnak tartom kiemelni, hogy ez a könyv akkor tud segíteni, ha csak egy kis támogatás kell, hogy visszatérj az utadra, mert épp rosszabb napokat élsz. Ha komolyabb gond van az életedben, akkor mindenképp érdemes szakemberhez fordulni. De lehet, hogy épp ez a könyv mutat rá arra, hogy mélyebben elgondolkodj az életeden. Sokszor egy mondat képes megváltoztatni egy hozzáállást vagy egy rossz beidegződést.

Az videós ajánlást itt tudod megnézni:

 

Amikor olvastam a könyvet, eszembe jutott Müller Péter Varázskő című könyvének Aszkézis fejezete,

amit már szinte rongyosra olvastam. Ebben a fejezetben Müller Péter arról ír, hogy mennyire meghatároznak minket a szokásaink, és csak gyakorlás útján lehet jó szokásokat kialakítani, hiszen a rossz szokások sem csak úgy jöttek az életünkbe, hanem rendszeresen gyakoroltuk őket. Sokszor mondjuk, hogy:  hát én ilyen vagyok. Senki sem ilyen, vagy olyan, mindenki olyan, amilyenné tette magát– írja Müller Péter. Ezek a jó szokások egy idő után beépülnek, és a jellemünkké válnak.

Camille életébe is ilyen új szokásokat vezet be Claude, a rutinológus, ami teljesen kimozdítja a nőt komfortzónájából. Nehezére esik megtenni, amit kér tőle, de miután úgy cselekedett, pozitívan tekint önmagára.

Nagyon hiszek abban én is, hogy apró változtatásokkal, és rendszeresen gyakorolva képesek vagyunk pozitív irányba terelni a gondolatainkat és ezáltal életünket. Nehéz és lassú folyamat ez, és minden nap ahhoz kell erő,hogy legyőzzük önmagunkat, de sok munkával ki tudjuk alakítani az új, jó szokásokat.

Ha belegondolunk, annyira egyszerű az egész,

csak követni kell az instrukciókat, és mi is változni fogunk. De vajon miért van az, hogy mégis, miután elolvastuk a könyvet, visszakerül a polcra és minden megy tovább? Erre szokták azt mondani, hogy még nem fáj eléggé, vagy még nem is vagy olyan rosszul. Szerintem csak el kell hinni, hogy ez segít, és utána sokkal könnyebb venni az akadályokat. Azt tanácsolom, hogy ezt a könyvet olvasd el egyszer, majd mikor másodszorra olvasod, jegyzeteld ki a feladatokat, figyeld meg az érzéseidet, és az új szokásokat próbáld meg apránként beilleszteni a saját életedbe. Nem kell az összes tanácsot szó szerint venni! Gondolok itt arra, mikor Claude elviszi Camille-t búvárkodni. Helyette találj egy olyan tevékenységet, amihez semmi kedved nincs, vagy félsz tőle, de tudod, hogy ha megteszed, jobban érzed magad!

Ha csak egy kisebb gödörben vagy, és szükséged van egy kis segítségre, hogy kikászálódj belőle, ajánlom, hogy olvasd el ezt a könyvet! Sokat megtudhatsz önmagadról, letehetetlen olvasmány!

 

Köszönöm Szandra, hogy megosztottad a sztoridban ezt a könyvet, mert így én is olvashattam, és tovább tudtam ajánlani másoknak!

 

A bejegyzés saját fotókat tartalmaz.




Te mit gondolsz erről? :)