Otthon

Decemberi projekt – avagy tényleg télen falazunk?

A 12 hónap 12 projekt sorozatunk decemberi feladata a garázsajtó befalazása, és egy műanyag ajtó berakása volt. Ha kíváncsiak vagytok rá, milyen lett, kattintsatok, és nézzétek meg a videót!

Jogos a kérdés, hogy valóban télen kell ezt csinálni? Nem éppen a legideálisabb időt fogták ki a fiúk a falazásra, de egyszerűen nem tudtuk korábban megcsinálni. A videóban beszélek róla bővebben is.

Így nézett ki a művelet előtt az ajtó. Beköltözésünk óta nem csináltunk vele semmit, mert tudtuk, hogy megszüntetjük.

kamanc tanya regi garazs

A lényeg az, hogy a régi ajtót ki kellett venni, mert a helyét befalazták, ugyanis itt hátul lesz majd még egy fürdőszobánk. Garázsnak nem használjuk ezt a helyiséget, mert kint lesz egy kocsibeállónk. Hatalmas udvarunk van, elfér, a garázst pedig tudjuk hasznosítani másnak.

A garázsba bekerült két radiátor, hogy Csilinek jó kis meleg vacka legyen, és ne fázzon télen. Bár egyre többször tatózkodik a lakásban. A plafon már félig szigetelt, és nemsokára a gipszkartonozása is meglesz. Az új ajtó pedig nagyon jól megtartja a meleget, még úgy is, hogy Csilinek kellett egy új bejáratot vésni a falba a másik oldalon.

Gábor kiszedte az ajtót, és letakarította a keretet, meg a környékét.

Szerencsére a nagyobbik fia segített neki, így viszonylag rövid idő alatt összehozták a falazást. Mivel az ajtó még nem volt itt, két függönyt rakott fel, hogy a hideg kint maradjon.

kramanc tanya függöny

Aztán bekerült az ajtó is, amit úgy csináltattunk, mert kissé egyedi méretre volt szükségünk. De nekem tetszik, hogy kisebb, mint egy normál ajtó, olyan hobbitos.

kramanc tanya falazas

Majd ha a házat újra színezzük, beolvad, de egyelőre ilyen marad. A lényeg, hogy melegebb van!

kramanc tanya garazs elotte utana

Nagyon hidegben is 16 fok van, ami igazán kellemes klíma. Többet nem is nagyon szeretnék, mert a leanderek nem tudom, hogy mit szólnak, ha ennél melegebb lesz.

Ha kész a plafon, jöhetnek a belső falak, és kezdhetem a fürdőszoba burkolatok nézegetését!

 

 

A bejegyzés saját fotót tartalmaz.

Minden jog fenntartva. A videó bármely részletének felhasználásához előzetes írásos hozzájárulás szükséges!

 




Te mit gondolsz erről? :)