Otthon

Elkapott a sárga mánia – egy új élet kezdete

Elkapott a sárga mánia! Lehet, hogy ez csak a tavasznak köszönhető, de soha ennyi sárga kiegészítő nem volt még a lakásunkban, mint eddig! Mivel engem is meglep -mert nem vagyok egy nagy sárga kedvelő – gondoltam, hogy utánajárok mélyebben a sárga szín pszichológiájának, és ha lejjebb görgettek, megmutatom, hogy nálunk milyen formában van jelen.

Az utóbbi időben sok sárga kiegészítővel gazdagodott az otthonunk.

sárga bögre schindler ildi

 

Ha emlékeztek még rá, 2021-ben a Pantone Intézet a sárgát és a szürkét választotta az év színeinek, és írtam is róla akkor ebben a cikkben. 

A Panton szerint a  „szürke és a sárga egy törekvő színpárosítás, mely összekapcsolja a mélyebb átgondoltságot és az erő érzését”. A sárgától vidámak, optimisták vagyunk, a szürke pedig egy szilárd alapot ad, egyfajta biztonságérzetet, ami, valljuk be, az elmúlt év után igencsak fontossá vált.

Kifejezetten szeretem a két színt együtt,

ezt mi sem bizonyítja jobban, mint ez a kép, ahol azt láthatjátok, hogy a szürke cirmos Csili cicánk szépségét milyen jól kiemeli ez a sárga párna.

csili sárga

 

De miért érezzük jól magunkat egy olyan térben, ahol megjelenik a sárga szín?

A sárga szín különösen feltöltő, gyakran az optimizmus, a boldogság és a vitalitás szimbóluma, és terápiás hatásai számos területen megnyilvánulnak.

A sárga szín természetes módon kapcsolódik a napfényhez,

és ennek megfelelően olyan tulajdonságokat hordoz, mint a melegség és a fény. Napfényhiányos időszakokban, mint például a téli hónapokban, a sárga színek használata segíthet csökkenteni a hangulati ingadozásokat.

A sárga fény energiát ad, és ahogy Mizserné Ronyecz Anna enteriőrstylist fogalmazott az egyik posztjában: „A sárga szín segít összpontosítani, növeli a koncentrációt, ezért tökéletes lehet dolgozószobába” – köszönöm a tippet, itt is alkalmazni fogom, ugyanis most épp itt írom ezt a posztot és egy darab sárga színt nem látok itt. Ezt mielőbb orvosolni kell!

Ha szeretnétek tuti tippeket színekkel, lakberedezéssel kapcsolatban, kövessétek Annát , akit @kucorgo néven találtok meg Instagramon.

Az enteriőrtervezésben a sárga használata élénkítheti és felvidíthatja a szobát, növelve annak pozitív energiáját. A sárga szín segíthet enyhíteni a stresszt és a feszültséget, valamint elősegítheti a gyógyulást.

sárga szín schindler ildi

Emellett a sárga szín serkentő hatású lehet az étvágyra és az emésztésre is. A sárga ételek, például a citrusfélék, a banán és a tök, nemcsak táplálóak, hanem hangulatjavító hatással is bírnak.

Nem véletlenül választottunk sárga kanapét a nappaliba, most már biztos vagyok benne! Amikor javában benne vagyunk a téli időszakban, csak ránézek, és egy picivel jobb kedvem lesz.

Olyan, mintha a legnagyobb ködben is sütne a napocska az otthonunkban. Tavasszal és nyáron pedig a természetes fény erejét képes növelni ez a sárga kanapé! Imádom!

sárga kanapé schindler ildi

 

A hátsó fürdőszobánkba is sárga színű törölközőket választottam a felújításkor, olyan, mintha mindig sütne a nap ebben a mini helyiségben is. Nem mellesleg nagyon jól passzol a bambusz kiegészítőkkel.

sárga kiegészítő a fürdőszobába schindler ildi

 

A sárgának én ezt a fáradtabb verzióját kedvelem leginkább, ezt a kicsit mustáros, kukoricasárga árnyalatot.

A kertünkben is imádom, amikor elkezdenek nyílni a sárga virágok, megtelik a kert melegséggel.

sárga virág schindler ildi

sárga virág a kertben schindler ildi

A sárga szín nálam leginkább az otthonunk dekorálásában jelenik meg, de azért egy sárga tornacipőt beszereztem magamnak és imádom a sárga pléddel beburkolni magam, miközben valami kreatív tevékenységet végzek.

sárga tornacipő schindler ildi divat

sárga pléd schindler ildi

 

Összességében a sárga szín sokféle pozitív hatással bír az emberek életére, beleértve a hangulatjavítást, az optimizmus növelését és a közösséghez való tartozás érzését. Ezért érdemes elgondolkodni az életünkbe való becsempészésén, hogy még több derűt és boldogságot hozzon magával.

Nálatok megjelenik a sárga valamilyen formában? Szeretitek ezt a színt?

 

 

A bejegyzés saját fotókat tartalmaz.