Otthon

Rusztikus DIY kulcstartó, amit te is elkészíthetsz – videóval

Nagyon régóta szerettem volna egy falra szerelhető kulcstartót, mert amióta beköltöztünk, mindig csak ledobtuk a kulcsokat az ajtó melletti kis tálba, és az valahogy nekem mindig olyan rendetlennek hatott. A folyamatot videóban is megörökítettem, itt tudjátok megnézni, hogyan lett egy deszkából rusztikus, vityilló hatású kulcstartó.

Képek nem igazán készültek, így a videóból vágtam ki őket, ezért van némelyiken vicces fejem, mert közben mondom a magamét.

Szóval, az első lépés a deszka kiválasztása volt.

Hát, őszintén, ez nem okozott nehézséget, mert az irodámban lévő polcokból maradt meg anyag, amit itt fel tudtam használni, ó jeee, így ez nem került pénzbe.

kulcstartó diy deszka

Mindenképpen olyan antik hatású tartókat akartam rá, mint ami a fogasunkon van, és képzeljétek el, hogy csak a  negyedik boltban sikerült venni, mert a többiben mindegyik szürkés árnyalatú volt, nekem meg inkább barnásabb kellett.

kulcstartó diy fogas antik

Itt láthatjátok, ahogy rápróbáltam a fogasokat a deszkára, igyekeztem őket elhelyezni egyelőre egy képzeletbeli vonalon.

kulcstartó diy fogas deszka

Majd felrajzoltam a mintát. A cél egy rusztikus dekoráció volt, ami szerintem össze is jött, ennél vityillósabb kulcstartót még nem láttam.

kulcstartó diy rajzolás

Ez volt az elképzelés:

kulcstartó diy felrajzolva

Megkértem Gábort, hogy vágja ki nekem a mintát:

kulcstartó diy fűrészelés

Aztán arra is megkértem, hogy csiszolja le:

kulcstartó diy csiszolás

Úgy képzeltem, hogy ha fúrunk rá egy függőleges lukat, akkor abba tehetek valami növényt, így olyan lesz, mintha lenne kéménye a házikónak. Télen lehet bele tenni nádbugát, vagy rozmaringot, ami legalább a levegőt is frissíti. Nyáron pedig jól mutat benne a levendula, vagy valami apró virág.

kulcstartó diy kémény

Le is kellett lakkozni, hogy tartós maradjon, és könnyebb legyen takarítani.

kulcstartó diy lakkozás

Gábor felfúrta a falra az alap kulcstartót:

kulcstartó diy felfúrás

Miután felkerült a falra, Gábor felszegelte a kis fogantyúkat, amik szerencsére eltakarták a csavarokat.

kulcstartó diy szegelés

kulcstartó diy ablak

kulcstartó diy ragasztás

kulcstartó diy körömlakk

A négy ablak minket jelképez, és egy kedves ajándék része volt ez a szürke cica, amit arról leszedtem, mert az ajándékot megettük és feltettem ide, hiszen Csili cica is itt lakik.

kulcstartó diy cica

A kémény most egy ilyen kis nádfű lett, de karácsonykor ki fogom cserélni fenyőre.

kulcstartó diy dekor

Ilyen lett a mi kis rusztikus vityillós kulcstartónk.Nagyon szeretem, mert roppant cuki és végre nem henteregnek a kulcsok a tálkában.

kulcstartó diy kész

kulcstartó cicával

kulcstartó házikók

 

A videót itt is megnézheted:

Ti hol tartjátok a kulcsokat? Írjátok meg!

 

Minden jog fenntartva. A bejegyzés saját fotókat tartalmaz.  A videó bármely részletének felhasználásához előzetes írásos hozzájárulás szükséges!

 




Te mit gondolsz erről? :)