Otthon

Rózsás hangulat – Így készíts egyedi fogantyút a bútorodhoz!

Legutóbbi rózsás kreálmányomba annyira beleszerettem, hogy muszáj volt kipróbálnom, hogy mutat ez a szalvéta egy fogantyún. Nagyon bírom azokat a kis faládákat, vagy fiókokat, amikre ilyet tudunk felszerelni, de persze jól néz ki egy komódon is. Lehet készen kapni porcelánból, de magunk is el tudjuk készíteni, mert rendkívül egyszerű.

Nálunk most nem fiókra, vagy dobozkára kerül, de így is öltöztetni fog, mint egy kiegészítő a ruházatunkban.

Ha szeretnétek elkészíteni, itt tudjátok megnézni, mi kell hozzá:

  • fogantyú natúr színben, fából
  • csiszoló
  • akrilfesték
  • dekupázs ragasztó
  • szalvéta
  • lakk

Amint látjátok, nálunk az alapanyag gondosan átvizsgálásra került. 🙂

Így tudjátok elkészíteni:

 

Az alapot beszerezhetitek egy bútorszerelvény üzletben, szerintem érdemes a lehető legegyszerűbbet választani. Picit megcsiszoljátok a felületét, hogy jobban tapadjon rá a festék. Két rétegben kenjétek le akrilfestékkel! Ha megszáradt, akkor a kiválasztott szalvétát szedjétek szét, hogy csak egy réteg maradjon belőle, és tépkedjétek körbe a mintát! Illesszétek rá a fogantyúra a szalvétát, majd menjetek át rajta a dekupázs ragasztóval! Szerintem érdemes ezt is két rétegben felkenni, sőt teljes száradás után egy oldószeres lakkal rögzíteni az egészet. Az utolsó lépés el is hagyható, de ha napi használatban lesz, akkor nem árt, ha megfelelően kezeljük.

A legjobb az egészben az, hogy ha a boltban nem találunk olyat, ami illik az elképzelésünkbe, nem kell elcsüggednünk, mert olyat csinálunk, ami nekünk tetszik. 🙂  Lehet rózsás, kiscicás, kockás, és még sorolhatnám…..

 

Aki szereti ezt a romantikus hangulatot, próbálja ki ezt a rózsás változatot! Kis finom, szolid, és mégis nagyon mutatós!

 

A bejegyzés saját fotókat tartalmaz.




Te mit gondolsz erről? :)