Otthon

Ezek a vidéki élet előnyei

Sokan vágyakoznak az igazi vidéki élet nyugalmára és egyszerűségére. A csendes falvak, a vidék varázsa sokakat vonz, akik lapátra tennék a  városi élet zaját és a rohanást. De neked bejönne a vidéki élet? Hoztam néhány érvet, hogy miért érdemes fontolóra venni a vidéki élet lehetőségeit. Mondom ezt úgy, hogy jelenleg is vidéken élek, gyerekkormban is falun laktam, de ha összeadom, legalább 10 – 12 évet eltötöttem városi panelekben is.

Íme néhány érv, hogy te is felfedezd a vidéki élet csodáit:

1. Nyugodtabb és lassabb élettempót vehetsz fel: a vidéki élet sokszor kevesebb stresszel jár. A városi nyüzsgés és a forgalom helyett  vidéken a nyugodt és lassú életet találod. Itt nem kell versenyezned az idővel vagy állandóan rohanni. Képes vagy élvezni a pillanatot, megpihenni és megtapasztalni a környező természet szépségét. Ha a munkahelyed a városban van, lehet, hogy bekebelez a nyüzsi, de legalább tudod, hogy ha hazaérsz, visszaveszel a tempóból, és ellazulsz a teraszon egy jó kis citromfű teát kortyolgatva, amit a kertedből szedtél, vagy télen egy latte társaságában.

latte

csili

 

2. Közvetlenebb emberi kapcsolatokat alakíthatsz ki: a falvakban és vidéki területeken gyakran erősebbek és közvetlenebbek a közösségi kapcsolatok. Az emberek több időt töltenek egymással, támogatják egymást és közösségi eseményeken vesznek részt. Ez segít abban, hogy könnyebben beilleszkedj és barátságokat köss a környéken élő emberekkel. Még riasztót sem kell, hogy beszerelj, mert hidd el, valaki mindig tudja, mi történt aznap a faluban, ki előtt állt meg gyanús autó, kinek a házát nézegették idegenek, és ez egyfajta biztonságot is ad.

3. Természet közelségét élvezheted: A vidéki élet lehetővé teszi, hogy közelebb kerülj a természethez. Tiszta levegőt lélegezhetsz be, élvezheted a gyönyörű tájat és kertészkedhetsz. Az én életemben ez nagyon fontos, engem mindig megnyugtat a természet. Ha szereted a túrázást, a kirándulást vagy az állatokat, a vidéki élet ideális lehetőséget kínál ezekre a tevékenységekre. Egyszerűen csak jó gyönyörködni, elmerülni a természet szépségeiben télen – nyáron egyaránt. Reggelente szeretem körbejáni az udvart, minden nap felfedezek valami kis csodát, és hálát adok, hogy ezeket nap, mint nap láthatom.

lila virág

sárga virág

tél

 

4. Egészségesebb életmódot folytathatsz: A vidéki élet gyakran egészségesebb életmódot eredményezhet. Távol a szmogtól és a városi szennyezéstől, könnyebben tudsz egészséges ételeket fogyasztani, mert saját magad is megtermelheted őket, ami felbecsülhetetlen! Semmihez sem fogható, amikor leszakítom a mézédes paradicsomot és málnát, amikor csípek egy kis mentát a limonádémba, vagy amikor ősszel összeszedem a lehullott diót, és közben jót lakmározok belőle.

  • a kenyérre kenhető kencéidet megszórhatod a frissen szedett kaporral, rukkolával, snidlinggel
  • készíthetsz egy gyors cukkini fasírtot uzsira
  • csak tépsz pár szál friss petrezselymet télen is, és kész az egészséges turmix
  • tavasszal a bodzaszörp hoz igazi felüdülést egy kis mentával megszórva

kapor

rukkola

snidling

petrezselyem koktél

bodza

 

Akár a tisztítószereidet is el tudod készíteni a kertedből, ha van eceted. Ezzel a környezetet is véded, és spórolni is tudsz vele.

Használhatsz hozzá levendulát, rozmaringot, mentát, citromfüvet. Ha kíváncsi vagy, hogyan tudod elkészíteni, néz meg ebben a videóban!

tisztító házilag

Az őszi dekorációért sem kell a boltba menni, pár szem tököt vagy cukkinit hagysz megsárgulni, és csodás dekorációként szolgál az otthonodban! Ha kíváncsi vagy, milyen a vidéki ősz, ebben a videóban megnézheted.

őszi dekor

Az udvaron pedig piknikezhetsz is, csak kihúzod a hagymát a földből, és elropogtatod a szendvicsed mellé!

piknik

 

 

5. Lehetőséged van a személyes fejlődésre: A vidéki élet lehetőséget ad a személyes fejlődésre és önkifejezésre. Az idilli környezet és a csendes idő több lehetőséget kínál a belső gondolkodásra, a kreativitásra és az új érdeklődési területek felfedezésére. Megtalálhatod a saját ritmusodat és lehetőséged nyílik a belső béke és harmónia megtapasztalására. Itt tényleg van lehetőséged elvonulni, a teraszon megcsinálni a reggeli vagy esti meditációt, vagy csak simán hallgathatod a madarak csicsergését, és garantálom, hogy ez is teljesen fel fog tölteni.

Részese lehetsz a természetnek, el sem kell menned egy komolyzenei koncertre, mert a tücskök húzzák neked a nótákat folyamatosan. Hallgathatod, ahogy a békák kuruttyolnak, és ahogy a mókusok jóízűen ropogtatják a megszerzett csemegét.

 

Ebben a videóban beszélek arról, hogy mit jelent számomra a vidéki élet, nézd meg!

Ha kíváncsi vagy vidéki élettel kapcsolatos vlogokra, akkor itt tudsz nézelődni:

 

Természetesen a vidéki élet nem mindenki számára megfelelő. Az egyéni preferenciáid és körülményeid alapján kell eldöntened, hogy az életed részévé szeretnéd-e tenni. De ha vágyakozol a nyugodt, természettel és közösségi élettel teli vidéki életre, érdemes fontolóra venned ezt a lehetőséget. Akár a vidéken élsz, akár városban, a lényeg az, hogy megtaláld azt a helyet és életmódot, ami boldoggá tesz és kiegyensúlyozottá teszi az életedet.

Ha tetszett, dobjatok egy lájkot, osszátok meg a videót, iratkozzatok fel a csatornámra, és nyomjátok meg a kis csengőt, hogy mindig kapjatok értesítést az új videóimról! Tartsatok velem, ha kíváncsiak vagytok rá, milyen az élet vidéken, hogyan csinosítjuk az otthonunkat és érdekelnek az életmóddal, önfejlesztéssel kapcsolatos személyesebb témák!

 

Ahol még megtaláltok:

Instagram: https://www.instagram.com/schindlerildi/

TikTok: https://www.tiktok.com/@schindlerildi

Facebook oldal: https://www.facebook.com/schindler.ildi

Pinterest:https://hu.pinterest.com/schindlerild…

Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCaWG…

Együttműködés: info@schindlerildi.hu

 

A videó szerzői jogi védelem alatt áll. A videó bármely részletének felhasználásához előzetes írásos hozzájárulás szükséges. Minden jog fenntartva!

A bejegyzés saját fotókat tartalmaz.

 




Te mit gondolsz erről? :)