Schildusz

Mit tegyél, ha még nincs hobbid, de szeretnél?

A hobbi nem csak egy tevékenység, amit időnként űzünk, hanem olyan szenvedély, ami boldogságot és hozhat az életünkbe. De hogyan találhatunk hobbit, ami valóban inspirál bennünket és örömet okoz? Hoztam néhány tippet, ami segítségedre lehet a keresésben.

Egy korábbi bejegyzésemben írtam arról, hogy egyáltalán miért fontos, hogy legyen hobbid, erről itt olvashatsz. Most azt járjuk körbe, hogy mit tegyél, ha még nincs hobbid, de szeretnél.

1. Ismerd meg önmagad: a hobbi megtalálásának első lépése az önismeret. Gondolkodj el az érdeklődési körödön, az erősségeiden és a vágyaidon. Mi az, ami igazán lelkesít és inspirál? Milyen tevékenységekben érzed magad szabadjára engedve és teljes mértékben jelen lévőnek? Az önismeret segít azonosítani azokat a területeket, amelyekben valóban örömöt találhatsz. Emlékezz vissza, miket csináltál, játszottál gyerekkorodban, mert sokszor ez köszön vissza felnőtt életünk során a hobbi választásban. Gyerekként szívesen írtam cikkeket, szerkesztettem iskolaújságot a társaimmal, imádtam legózni, színdarabokat szervezni az unokatesókkal.

hobbi keresés

 

2. Próbálj ki különböző tevékenységeket: ne félj kipróbálni új dolgokat és légy nyitott a különböző hobbi lehetőségekre. Lépj ki a komfortzónádból, mert lehet, hogy csak azon túl találod meg a hobbidat! Kezdetben ne aggódj azonnal az „igazi” hobbi megtalálása miatt, ne görcsösen keresd! Egyik nap sportolhatsz, másik nap festhetsz, vagy akár kertészkedhetsz. Az életben valóban sokféle hobbi közül válogathatsz, és csak akkor tudod igazán megítélni, hogy valami tetszik-e neked, ha kipróbálod.

válassz hobbit

3. Figyeld meg magad: amikor kipróbálsz egy új tevékenységet, figyeld meg, milyen érzéseket és reakciókat vált ki belőled. Melyik tevékenység tölt el energiával és izgalommal? Melyikre gondolsz vissza mosolyogva? A szenvedély gyakran a pozitív érzelmi reakciókban és a belső motivációban nyilvánul meg. Figyeld ezeket a jeleket és engedd, hogy irányítsanak a hobbi felé, ami valóban közel áll hozzád.

találj hobbit

4. Találj társakat: A hobbi gyakran együtt jár egy közösséggel. Ha megtaláltad azt a tevékenységet, amit szenvedélyesen tudsz csinálni, keresd meg azokat az embereket, akik hasonló érdeklődési körrel rendelkeznek! Csatlakozhatsz helyi klubokhoz, csapatokhoz vagy közösségi csoportokhoz, ahol olyan emberekkel találkozhatsz, akik megosztják a hobbi iránti szeretetedet. A közös élmények és az inspiráció másoktól tovább növelheti a hobbi élvezetét. Érdemes Facebook csoportokba belépni az érdeklődési körödnek megfelelően, hogy a megfelelő társakkal hozzon össze a sors.

Légy bátor, nyitott és kitartó a hobbi keresésében! Ismerd meg önmagad, próbálj ki új dolgokat, figyeld a belső szenvedély jeleit, találj közösséget!  A hobbi segít megtalálni az életedben rejlő boldogságot és élményeket. Ne feledd, hogy a hobbi nem csak egy elfoglaltság, hanem egy út a személyes fejlődéshez és az élet élvezetéhez. Találd meg a szenvedélyedet és hódolj neki, hogy gazdagabb és teljesebb életet élhess!

így keress hobbit

Hogy találtál rá a hobbidra? Írd meg kommentben, hogy másokat is inspirálj vele!

A hobbi keresésről szóló videómat itt tudod megnézni, az 5. perc után beszélek róla.

 

Ha tetszett, dobjatok egy lájkot, osszátok meg a videót, iratkozzatok fel a csatornámra, és nyomjátok meg a kis csengőt, hogy mindig kapjatok értesítést az új videóimról! Tartsatok velem, ha kíváncsiak vagytok rá, milyen az élet vidéken, hogyan csinosítjuk az otthonunkat és érdekelnek az életmóddal, önfejlesztéssel kapcsolatos személyesebb témák!

 

A videó szerzői jogi védelem alatt áll. A videó bármely részletének felhasználásához előzetes írásos hozzájárulás szükséges. Minden jog fenntartva!

Képek: unsplash, pixabay

 

 

 




Te mit gondolsz erről? :)