Schildusz

Ilyen bölcs ádventi naptárt még nem láttál!

Lassan beköszönt az ádventi időszak, és ezzel együtt az ádventi naptár készítéséhez is hozzáfoghatunk. Hetek óta figyelem a különböző oldalakat, hogy ötleteket gyűjtsek a mienkhez.  Hihetetlen sok elképzelés van, imádom bújni őket. Nálunk a fő szempont megint az újrahasznosítás volt, de szerettem volna valami egyedit, valami mást, mint eddig, ezért találtam ki, hogy bölcsességeket is teszünk a csomagokba. Igyekeztem egy olyan verziót választani, ahol fel lehet használni a korábban más célra megvásárolt zacsikat. Örültem, hogy ezeket nem kellett megvenni, mert ahogy kitaláltam, mit szeretnék, egyből neki is tudtam fogni. 🙂

A mi csomagjainkba tényleg apróságok kerültek, csupa olyan, aminek örülnek a gyerekek. Édességtől kezdve, a lufin keresztül az illatgyertyáig. Azzal viszont gondban voltam, mit tegyünk mellé. Mesét szerettem volna, de féltem attól, hogy mivel nálunk szinte minden este közös meseolvasás van, nem lesz olyan különleges. Amióta a kisebbik gyerkőc is tud folyékonyan, szépen olvasni, ritka az az este, amikor nem mesélünk egymásnak.

Arra jutottam, mi lenne ha idén az apróságok mellé mindegyikük kapna egy- egy bölcsességet, amit felolvasnak, és megbeszéljük , hogy kinek mit jelent, mit lehet tanulni belőle.

covers_180210.jpg

Vacsora után, nyugiban leülünk , és meghallgatjuk egymást, gyertyát is gyújthatunk hozzá, és együtt elmélkedünk. Persze a mese sem marad el. Szeretem ezeket a közös programokat. Már a megtervezése is közös projekt volt, hiszen amikor kiválogattam a 48 idézetet, Gábort megkértem, hogy ossza el, melyik gyerkőcnek melyik bölcsességet szánná. Felolvastuk egymásnak, töprengtünk rajta, jó móka volt. Aztán közösen megtöltöttük, és felkötöztük őket. Hálás vagyok, hogy mindig számíthatok rá ezekben a kreatív, ötletelős dolgokban, és a kivitelezésben is.

24085353_1490949257641121_1433232754_o_1.jpg

24085144_1490949677641079_1957796085_o_1.jpg

Ha Ti is szeretnétek hasonlót kreálni, nincs más teendő,keressetek otthon, vagy szerezzetek be boltból zacsikat, de lehet megmaradt anyagból, régi lepedőből is kockákat kivágni. Csináljatok bugyrokat, és töltsétek meg azzal, amit a gyerkőcök szeretnek. Ha valakinek megtetszik az idézetes ötlet, a neten találtok egy csomót, és biztos akad köztük olyan, amiből lehet tanulni, és hasznossá válhat.

Bízom benne, hogy mikor kibontják, örülni fognak, és jól szórakozunk majd a csomagok nyitogatása közben.

Nálatok mi kerül a csomagokba?

 

A bejegyzés saját fotókat tartalmaz.

Ha tetszett Nektek ez a bejegyzés, vagy szeretnétek hasonlót olvasni, osszátok meg, és kövessetek bennünket a Facebook, Instagram, Pinterest oldalunkon, YouTube csatornánkon! Csatlakozzatok zárt Facebook csoportunkhoz, amit ezen a néven találtok meg: Country élet- vidéki stílus, ahogy mi látjuk!




Te mit gondolsz erről? :)