Otthon,  Régiből újat

Tudtad, hogy a könyvek erre is jók?

Nagyon szeretek olvasni, ezért mindig rosszul vagyok, ha olyan könyves lakásdekorációt látok, amiben szétszabdalják a könyveket. Szerintem ha  egy könyvet elolvasol, kapsz valami útravalót, továbbviszel valamit, és a részeddé válik, innentől kezdve fáj, ha cafatokban látod. Igaz, hogy gyönyörű dolgokat lehet készíteni belőlük, nagyon mutatósak, és még újrahasznosításnak is fel lehet fogni, hiszen kapnak még egy lehetőséget tőlünk a megsárgult lapok, de mégis fáj a szívem értük. Ilyenkor arra gondolok, hogy ez még mindig jobb, mintha a kukában landoltak volna. Hogyan csináljuk, hogy a könyvnek se essen baja? Kipróbáltam, nekem bejön! 🙂 

Ebből a bejegyzésből megtudhatod, hogyan tudsz úgy dekorálni könyvekkel, hogy nem zúzod szét őket. Nagyon egyszerű elkészíteni, és a fantáziánkra van bízva, milyen extrákkal egészítjük ki. Kreálhatunk romantikusabb darabot is, de rusztikusra is vehetjük a figurát. 🙂

Amire szükséged lesz:

  • régi könyvek / szerintem minél kopottabb, annál jobb/
  • csipke, madzag, rafia, szalag, minden jöhet, ami szimpatikus, és színben harmonizál
  • gombok, kulcsok, vagy fából készült szív, amit mi magunk is ki tudunk vágni, de boltban is beszerezhetjük.

 

Elkészítése:

Válogass össze olyan könyveket, amiket már nem, vagy most éppen nem olvasol! Ha nincs otthon ilyen könyved, antikváriumban is vehetsz, vagy ha van a közeledben piac, ott is bezsebelhetsz pár régi darabot. Az a jó ebben a dekorációban, hogy ha mégis kedved támad elolvasni újra az adott művet, akkor csak szétbontod, és már falhatod is a betűket, ha pedig végeztél vele, újra dísze lehet a lakásnak.

Ha megvannak a kiszemelt darabok, kötözd át őket valamilyen madzaggal, szalaggal, csipkével! Tehetsz rá régi kulcsokat, szerintem pár szál szárított levendula is jól mutat rajta, ezt viszont csak akkor válaszd, ha nincs a közelben cica! Hidd el , nem akarod látni, ahogy jóízűen csemegézik a legújabb dekorációdból! 🙂  Ha szeretsz barkácsolni, rétegelt lemezből vághatsz ki különböző formákat, ezek jól mutatnak natúr színben, de le is festheted őket, vagy pirográffal égethetsz rájuk egyedi mintát, feliratot. Csináld úgy, ahogy Neked tetszik, a lényeg, hogy közben jól érzed magad, és így, benne leszel Te is!

Az én verzióm nagyon egyszerű, kb. 2 perc volt összerakni, csak Csilit kellett közben eltávolítani. 🙂 

 

Ugye milyen egyszerű, és mutatós? Szét se kellett hozzá szedni a könyvet, és bármikor újraolvashatod!

 

Képek forrása: Pinterest, és saját 🙂

Ha tetszett Nektek ez a bejegyzés, vagy szeretnétek hasonlót olvasni, osszátok meg, és kövessetek bennünket a Facebook, Instagram, Pinterest oldalunkon, YouTube csatornánkon! Csatlakozzatok zárt Facebook csoportunkhoz, amit ezen a néven találtok meg: Country élet- vidéki stílus, ahogy mi látjuk!




Te mit gondolsz erről? :)