Otthon,  Régiből újat

Ha nem tudod, hogy tavasszal mivel dobd fel a kertet, itt a segítség!

Itt az ideje kigondolni, hogy idén milyen virágtartók díszítik majd kertünket, teraszunkat, vagy milyen kidobásra szánt tárgyakat hasznosíthatunk újra kaspónak. Hogyan tehetjük egyedivé a kerti dekorációt? Mutatok pár különleges megoldást, ami minden vidéki házban jól mutat.

Ha találtok a padláson régi órát, petróleum lámpát,

nem kell feltétlenül megszabadulni tőlük, egy kis földdel megtöltve egy új virágnak, zöld növénykének megágyazhattok bennük. Jól mutat az ablakpárkányon, de egy kivágott fára helyezve is mesés, csak ne felejtsétek el rögzíteni!

A petróleum lámpát fel is tudjátok akasztani a terasz gerendájára, vagy a filagóriában is elhelyezhetitek, mindenhol látványos. Ha nem akartok földet tenni bele, egy kis poharat is belefogathattok, és máris vázaként funkcionál. Arról pedig ne is beszéljünk, milyen jól néz ki egy rozsdás környezetben a rikító kákics.

Ez az egyik legkedvesebb virágtartó

szerintem a maga természetességével. Elég hozzá egy befőttes üveg, vagy egy konzerves doboz, faágak, és madzag. Az ágakat összekötjük a madzaggal, és bevonjuk vele az üveget, vázát, amit éppen találunk. Bazsalikomot, rozmaringot is el tudok képzelni benne, de ez a margaréta telitalálat.

 

A régi székből készült „kaspó” még mindig menő, és egyre több üzlet is alkalmazza ezt a dekorációt. Tehetünk bele futókat, pozsgásokat, csak arra figyeljünk, hogy azonos igényű növények kerüljenek bele!

Rozsdás serpenyő, vagy lapát megspékelve egy kis tyúkhálóval egyenlő egy nagyon eredeti virágtartóval, amit felakaszthatunk a falra, és az utcáról is akad csodálója.

Ha netán kerítést újítasz fel, és a régit szintén felhasználnád, íme egy remek ötlet: szintén csak körbe kell tekerned a cserepet, és máris új csomagolást kapott a szeretett virágod.

 

Az én hatalmas kedvencem még mindig a régi teáskannából készített virágtartónk, ami fekete volt, fehérre festettem, koptattam,és dekupázsoltam rá mintákat. Szerintem mesés, jól áll neki a lila, de idén valami mást tervezek bele.

Ha nem lenne elég ez a pár ötlet, olvassátok el korábbi bejegyzéseinkefalikút és vidékies virágtartók témában! 

Ti miket szoktatok újrahasznosítani?

 

Képek forrása: Pinterest, és saját




Te mit gondolsz erről? :)