Otthon,  Régiből újat

Filléres dekoráció – Így készítsd el magadnak!

Ha már korábban is követtetek, biztosan emlékeztek a madárkás dekorációnkra, ami a teraszon is jól mutat, vagy a kertben. Nagyon szeretem őket, és télen is tudtam használni, a benti virágok tövében is tetszett.  Idén a madárkák mellé készítettünk pillangókat, és virágokat is. A színeket a természet ihlette, kitaláljátok, hogy melyik virágok nyújtottak inspirációt?

Ti is el tudjátok készíteni őket, mutatom, hogy mire lesz szükségetek:

 

Hozzávalók:

  • maradék rétegelt lemez, vagy deszka, ki miből szeretné elkészíteni
  • akril festék
  • lakk
  • csiszoló papír, ha van gép, akkor gyorsabb
  • fűrész

 

 

Elkészítése:

Ha kitaláltátok, hogy milyen dekorációt szeretnétek, akkor rajzoljátok fel a rétegelt lemezre, vagy deszkára, és vágjátok ki őket! Csiszoljátok meg, majd portalanítás után már festhetitek is! A fantáziátokra van bízva, hogy milyen színben álmodjátok meg őket. Lehet dekupázsolni is rá mintákat, vagy transzfer technikával csinosítani, de nekem most ez az egyszerű változat tetszett. Ha megszáradt az alap festék, akkor lehet rá pettyezni. Most egy parafa dugót használtam, de ez is túl szabályosnak bizonyult, így kézzel rásegítettem, hogy erősítsem a rusztikus hatást. 🙂 

Azt találtam ki, hogy pöttyösek lesznek, és ha télen rájuk nézek, akkor is eszembe jutnak majd a tavasz színei. A zöld- sárga kombináció a kutyatejre emlékeztet, a fehér- sárga a margarétára, a kék- sárgáról biztos nem felejtem el a nefelejcset 🙂, a rózsaszín – sárga pedig egyszerűen csak százszorszép.

A végén ne felejtsétek el koptatni, ha ti is szeretitek a régies hatást, és lakkozzátok le, hogy sokáig gyönyörködhessetek benne!

Dézike is kap belőle, hogy mindig szép virágos legyen az álma. Ezt a kis margarétát képzeltem neki, mert olyan kis ártatlan, mint Ő volt. A rózsaszín pillangó is Őt illeti. 🙂 

 

Nektek milyen virágok jutnak eszetekbe ezekről a színekről?

 

A bejegyzés saját fotókat tartalmaz.

Ha tetszett Nektek ez a bejegyzés, vagy szeretnétek hasonlót olvasni, osszátok meg, és kövessetek bennünket a Facebook, Instagram, Pinterest oldalunkon, YouTube csatornánkon! Csatlakozzatok zárt Facebook csoportunkhoz, amit ezen a néven találtok meg: Country élet- vidéki stílus, ahogy mi látjuk!

 




Te mit gondolsz erről? :)