Otthon

Te ne rontsd el! Válassz jól alapanyagot a kapuhoz!

Biztos emlékeztek még arra a kapura, amit a kert végébe készítettünk. Sajnos ennyit bírt, és bizony ezt is be kell ismerni, hogy nem a megfelelő alapanyagot választottuk ki hozzá. Na, de mi került a helyére? Megtudhatjátok ebből a bejegyzésből!

A régebbi írásunkban láthattatok képet a korábbi kapuról, ami Dézike miatt is likvidálásra került, meg azért is, mert lejárt az ideje. Úgy tűnik az újabb változat Dézikével együtt távozott erről a világról….

Szerettem volna valami különlegeset alkotni, de végül úgy döntöttünk, hogy maradunk az eredeti verziónál, és lécekből állítjuk össze az új kaput.

Korábban szép fűzöld színben pompázott, ezért most is zöldben gondolkodtam. Fenyőzöld színre mázoltuk, viszont ez elég nagy csalódás volt számomra, mert nagyon komor hatást kelt. Valamivel tompítani akartam ezt a haragos színt, ezért ez a kapu is egy szívvel gazdagodott. 🙂

Itt láthatjátok a korábbi kaput, ami sajnos nem bírta sokáig, de tanultunk belőle…. 🙂 Sok dolog készült a kertbe már rétegelt lemezből, amik bírják is a strapát, és most is elég átfújni őket egy réteg lakkal. A kapunál sajnos nem így történt… Ezért érdemes valamilyen keményebb fából megcsinálni. 

Nagy meglepi volt, hogy mire beterveztük a a festést, apu már le is csiszolta, és le is kente egy rétegben a fadarabokat. Össze is állították a fiúk, és mikor már a zsanérral felkerült a helyére, akkor kentem le még egyszer. 

A kert vége még nem került felújításra, és nem is mostában tervezzük, viszont egy kisajtóra szükség van. A komló nyáron szépen befutja a drótot, ami nagyon romantikus, én nagyon szeretem, így nem is hiányzik, hogy borostyánnal ügyeskedjek. 🙂

 

Egészen megbarátkoztam már ezzel a színnel, és nagyon szépen beleilleszkedik a bakonyi tájba, még így, csupaszon is. 🙂 

 

A bejegyzés saját fotókat tartalmaz.




Te mit gondolsz erről? :)