Otthon

Adventi koszorú – elképzelés vs. valóság

Szerintem ebben az évben készítettem életem eddigi legegyszerűbb adventi koszorúját. Miért mondom ezt? Alig használtam hozzá valamit, és nagyon gyorsan készen is lettem vele. Hát igen, ez nagyon szépen hangzik, csak nem így történt….mondhatnám, hogy kisebb akadályokba ütköztem, ettől függetlenül  nektek is ajánlom, ha szeretitek a nem bolti koszorúkat! Azért elárulom, hogy mi történt…

Azért lett volna egyszerű elkészíteni, mert az alap megtalálható volt az udvarunkban. Mivel három ablakot vágtunk ki a falba, hogy fényesek legyenek a szobák, így maradt egy csomó tégla, amit egyelőre az udvaron tartunk, hogy majd valamilyen kerti dekorációhoz felhasználjuk. Adott volt tehát, hogy idén téglából készítem az adventi koszorút. Fontos szempont volt, hogy rusztikusból jelesre vizsgázzon, így egy eléggé lerobbant darabot választottam, de biztos, ami biztos, párszor oda is csaptam a földhöz, hogy kopjon, mint annak idején a Martens bakancsomat.

Mi kell hozzá?

  • 1 db tégla / aki szereti, lehet jó rusztikusra csinálni, de ha akarjátok, nem kell így lefaragni, vagy leütni, ahogy mi, de nekünk így tetszett! /
  • 4 db gyertya / itt is lehet más fajtát választani, vagy más színben is elkészíthetitek/
  • akril festék, ha szeretnétek lefesteni a téglát
  • valami zöld / fenyő, borostyán, amit ide tudtok képzelni/

 

Így tudjátok elkészíteni:

A teglát meg kell tisztítani, és ne felejtsétek el jól kiszárítani, ha kintről hozzátok, különben lepereg róla a festék! A gyertyákat rá is ragaszthatjátok, de egy kis viasszal is rögzíthetitek őket, ha fogtok egy másik gyertyát. Végül én nem festettem le, mert így jobban tetszett.

Na, én is így képzeltem, hogy viasszal odafogatom, vagy ragasztóval. A viaszt nem találtam végül túl biztonságosnak, így nekiálltam ragasztani. Itt jöttek a gondok… Négy vagy öt féle ragsztót kipróbáltam, és képzeljétek el, egyik sem működött! Nem ragadt rá a gyertya a téglára. Végső kétségbeesésemet látva Gábor azzal jött, hogy fúr bele tipliket, és ha belerakjuk a csavart, akkor bele tudom tekerni a gyertyát. Hihetetlen, de ez sem működött, így a gyertyák is ki lettek fúrva, és a csavar megolvasztásra került, hogy biztosan megmaradjon.

 

 

Ha fent van a téglán mind a négy gyertya, jöhet a dekoráció. Itt bármit választhattok, ami nektek tetszik. Fenyő, borostyán, dió, toboz, csipkebogyó, madzag, csipke, tényleg ami nektek bejön!

 

Ha kíváncsiak vagytok a korábbi adventi koszorúkra, itt és itt megnézhetitek őket!

 

A bejegyzés saját fotókat tartalmaz.

 

 

 

 

 

 




Te mit gondolsz erről? :)