Recept

Ilyen az Instagram alapján készített köret – egyszerű és finom!

Általában legyintek az Instagram által felhozott videókra, de előfordul az is, hogy jó dolog lesz belőle. Most ezt teszteltem, kipróbáltam, milyen a bacon, a sajt, és a paprika együtt, bár kicsit átvariáltam. Szerintem bőven elég husival és salátával, de aki szeretne süthet hozzá krumplit is.

Mivel már tombol a nyár, a kertben található paprikákból a legtutibb elkészíteni, persze ha valaki nem tud kimenni a kertbe, boltban is tud venni ilyenkor már ízesebb paprikát. A vidéki élet szépségei közé tartozik, hogy csak kiszaladunk, és leszakítjuk azt, amit épp fogyasztani szeretnénk. Felbecsülhetetlen!

Nekem természetesen az a legfinomabb, amit így szedek, zamatosabb, élettel telibb, és benne van, hogy mi termeltük.

A recept pofon egyszerű, nagyon gyorsan össze lehet dobni!

Az én tippem:

Kicsit kiegészítettem, mert nekem túl fűszertelen volt. Tettem bele hagymát, amit megdinszteltem, és borsot, meg persze friss petrezselymet  is.

Hozzávalók:

  • paprika
  • bacon
  • sajtkrém
  • sajt
  • hagyma
  • só, bors
  • friss petrezselyem

Összesen 6 db paprikát csináltam, ehhez 2 tubus krémsajt kellett, a reszelt sajt mennyisége pedig attól függ, hogy mennyire akarjátok sűrűre a masszát. A többit ízlés szerint tudjátok adagolni hozzá.

Elkészítése:

A paprikát megmossuk, és mindegyiken vágunk egy kis ablakot, ahova majd betöltjük a tölteléket. Aki szeretné, kicsumázhatja, de én nem tettem, mert ettől valahogy izgalmasabb! Ha ezzel megvagyunk, kikeverünk reszelt sajtot sajtkrémmel, borsozzuk, sózzuk, és az előre megdinsztelt hagymát hozzáadjuk. A só szerintem elhagyható, vagy csak nagyon csipet kell bele. Megtöltjük a masszával a paprikát, következik a bacon, amivel körbetekerjük, és a végén reszelünk rá még egy kis sajtot. Sütőtől függ, hogy meddig hagyjuk bent, de 15 perc legalább kell neki. Nekünk elég régi sütőnk van, így kellet 30 perc, hogy picit piruljon is, de azért vágynék még aranybarnább színre, viszont muszáj volt kiszednem, nehogy az alja megégjen.

 

Ezúttal azt kaptam, amit láttam a videón, és így bátran ajánlom nektek is, hogy próbáljátok ki! Natúr csirkét, tepsiben sült krumplit, és fetás salátát csináltunk hozzá. Számomra egy igazi ízbomba, és miközben sült, isteni finom lecsó illat árasztotta el a lakást.

 

Kipróbálnátok?

 

A bejegyzés saját fotókat tartalmaz.




Te mit gondolsz erről? :)