Otthon

Gyors megoldás, amivel világossá teheted az otthonod

A házunk az 1960 –as években épült, és lehet, hogy még nem említettem, de ez volt régen a posta itt a faluban. Gondolhatjátok, hogy miért volt ilyen könnyű beleszeretnem az új otthonunkba, hiszen már története van, és én ezt imádom! Természetesen, amit lehet, megtartunk a régi dolgokból, mint például a posta ajtót.

Apucikám mesélte, hogy Ő még adott fel pénzt ezen a postán, amit mi most fürdőszobának használunk. Szerencsére a ház előző tulajdonosa a felújításkor nem cserélte le az ajtót, és mi sem fogjuk, csak egy picit alakítunk rajta.

Azt szerettem volna, hogy ne legyen nagyon függönnyel eltakarva. Viszont mivel ez most egy fürdőszoba ajtó, azért nem árt, ha nem lehet átlátni rajta. Az üvegek is teljesen épek, ezért szóba sem jöhetett a cseréjük, így kutattam, hogy milyen megoldást találjak ki.

Végül az egyik barkácsbolt honlapján bukkantam rá erre az öntapadós ablakfóliára, és egyik reggel még pizsamában „be is üvegeztem” az ajtót. Mozaikos tejüvegre hasonlít a matrica, és tökéletesen takar, viszont a fényt átengedi. Ezért sem szerettem volna függönyt tenni rá, mert úgy vagyok vele, hogy ahol lehet, ott be kell engedni a fényt, pláne, hogy közeleg a tél, és a sötétebb időszak.

Ez a kis ajtócska a kedvencem az ajtón, itt adták be a leveleket, a pénzt, szerintem nagyon hangulatos, és feldobja a lakást egy ilyen különleges darab, amit meg kell becsülni!

Tervezek még rá egy stílusos kilincset, hogy tökéletes legyen az összkép, de persze mindent szép lassan, mindig, ami a legfontosabb. El tudok képzelni még rá egy pici csipkés függönyt, de azt is csak így lehet felhelyezni rá, hogy már tejüveges, hiszen amúgy simán át lehetne látni rajta, ezért örülök, hogy felmatricáztam.

A felhelyezése nem igényel szaktudást. Mivel a napokban mostam meg ezeket a kis üvegeket, így most ezt nem tettem meg újra, hanem egy kis denaturált szesszel töröltem át a felületüket, és miután méretre vágtam őket, fel is ragasztottam.

Van még a házban olyan ablak, ahol szerintem ki fogom próbálni, igaz, hogy az nagyobb, de ha ott is ilyen jól működik, akkor miért ne?

 

Ha ti is kedvet kaptok egy kis fóliázásra, akkor próbáljátok ki ezt, hiszen gyorsan megvan!

 

Ha kíváncsiak vagytok a házunkkal kapcsolatos bejegyzésekre, kattintastok ide!

A bejegyzés saját fotókat tartalmaz.




Te mit gondolsz erről? :)