Otthon

7 fotó, ami megmutatja, hogy a szeptembert csak szeretni lehet

Szeptember… Kinek mi jut eszébe erről a hónapról? Fogadjunk, hogy a suli, és az eső! Szerencsére nemcsak erről szól ez a csodás hónap! Nekem kicsit olyan, mint a január, csak melegebb. Ez az újratervezés, újrakezdés időszaka, amit mindig nagyon várok! Nekünk most különösen tervezgetős lesz ez az ősz, hiszen elköltöztünk, és csupa új dologgal ismerkedünk. 

Mit is mondhatnék? A három kedvenc egy képen: vörösfenyő, az óriasi fekvőtujánk, és a szarvasos borostyánfa. A képen majdnem elvesznek, olyan picik, de a valóságban hatalmasak, és odáig vagyok értük! Szeptemberben imádom a kék eget kémlelni, olyan hideg – kék már ilyenkor, és ez a kék nagyon jól áll a többi színnek, csodás hátteret ad nekik!

Párosan szép az élet! Egyik nap munka után vettem észre ezt a cuki bodobács párt, ahogy a komlóval befutott hibiszkuszon sziesztáznak, és szaladtam is be a telefonomért, hogy megörökítsem a pillanatot.

Nem tudom, hogy vagytok vele, de nekem a büdöske az egyik kedvenc kerti virágom. Talán azért, mert sokáig virágzik, és azért, mert látványos, és sok éven keresztül újra lehet ültetni. / Legalábbis én nagyon régóta ugyanerről szedem le a magokat minden ősszel/ .

Megunhatatlan látvány! Magasan jár a nap, a szélszarvasunk bámulja a cseszneki várat, két repülő ötödölőzik, és persze szokásomhoz híven ismét belelóg a vezeték a fotóba. 

A patakparton virágzik a zsidónád. Fogalmam sincs, mi a becsületes neve ennek a növénynek, de én nagyon szeretem, és nálunk a faluban így hívják. Ha valaki tudja, mi az igazi neve, írja meg! Emlékszem, hogy gyerekkorunkban még tutajt is csináltunk belőle, meg kunyhót. Kiszárítottuk, és madzaggal összekötöttük őket, persze sokáig nem bírta.

Szerintem ennek a posztnak azt a címet is adhattam volna, hogy: „növények, amiknek nem tudom a nevét „, ugyanis a következő delikvens is egy talány számomra, de amikor megláttam az út szélén, azonnal fotóztam, és tudtam, hogy helye lesz a szeptemberi kedvencekben.

Ebben a hónapban sem hagylak benneteket Csili nélkül! Íme a Kramanc Tanya őrzője:

 

 

Ha szerettek fotózni, osszátok meg a csoportunkban a képeket, hogy más is gyönyörködhessen bennük!

 

A bejegyzés saját fotókat tartalmaz.




Te mit gondolsz erről? :)