Otthon

Ha szereted a rózsákat, ez is tetszeni fog!

Régebben mindig utálattal gondoltam erre a mintára, bárhol is láttam. Mindig olyan öregesnek találtam. Hát most vagy az van, hogy tényleg az, és most hozzáöregedtem, vagy szimplán megszerettem. Sokszor mondják, hogy hiába nem tetszik valami, ha sokszor látod, egy idő után te is belehabarodsz. Így vagyok én a rózsával.

Biztos csak a romantikusabb alkatok szeretik vele csinosítani a lakásukat, de van olyan, ahol tényleg minden csupa rózsa. Nekem az már ízléstelen, vagy inkább olyan fojtogatónak mondanám, én nem érezném magam jól egy olyan házban, ahol minden csupa rózsa.

Ha ügyelünk arra, hogy ne változzon kertté a lakásunk, és csak egy- egy részletet rózsásítunk be, akkor egy nagyon harmonikus környezetben találhatjuk magunkat.

Mutatom, hogy tudjuk elérni ezt a kellemes hangulatot, milyen kiegészítőket érdemes használnunk, ha nem akarunk lemondani a virágokról.

Elsőként rögtön egy vadabb dologgal állok elő. Nekem ez már a vad kategória. Imádom ezeket a tálalókat! Na most, ha a mi étkezőnkbe bekerülne ez a bútordarab, akkor én maximum egy csokor rózsát tudok elképzelni egy vázában, ahol visszaköszön finoman ez a motívum, mert nekem ez már egy elég hangsúlyos.

Ha készítenék magamnak a konyhába egy ilyen szilvia tartót, akkor mondjuk a szekrények foganytúit dekupázsolnám ilyen mintával. Azt elképzelni sem tudom, hogy a fenti tálaló, és ez a kis tartó egy helyiségben legyen, mert valahogy megölik egymást. Szerintem. 

Ha szintén valami hangsúlyos darab van a szobában, ami rózsa motívummal van ellátva, akár egy pici képpel is visszahozhatjuk a szoba másik pontján. Ezt a megoldást önmagában is alkalmazhatjuk, ha szeretjük a rózsákat.

Nagy kedvenceim a huzatok, és nagyméretű ágytakarók. A hálószoba egy intim helyiség, nincs szem előtt, oda nem léphet be bárki, így itt kiélhetjük rózsás szenvedélyünket. Persze csak, ha akarjuk. Nekem bőven elég, ha egy helyen megjelenik, de például egy kislány szobájába tökéletes hercegnős hangulatot varázsol.

Függönyön is visszaköszönhetnek a rózsák. Ha ilyen függöny lenne a hálószobánkban, akkor viszont tuti nem vágynék rózsás ágyneműre, hanem mondjuk egyszínűre, vagy színben harmonizáló mintájúra, ami nálam egyértelműen a pöttyös.

Sokszor az is elég, ha a porcelánjainkon jelennek meg a virágok. Egy szép fehér tálalóban nagyon jól mutatnak. 

Az emlegetett foganytúk, amiket imádok, ezeket tehetjük szekrényekre is, de akár egy deszkára fogatva igazán egyedi fogasként funkcionálhatnak. Készítettem én is ilyet szalváta technikával, itt megnézhetitek!

Ha pedig valami nagyon egyszerű rózsás dekorációra vágyunk, akkor elég ha találunk egy szép üveget, és elhelyezzük benne a virágokat. Most már annyira szép művirágokat lehet kapni, így nem kell attól sem félni, hogy hamar elszáradnak. Nekem ez kifejezetten tetszik, szép, nőies dekor, fürdőszobában is jól néz ki.

Ha netán kevésnek találjátok ezeket a kiegészítőket, akkor öltözzetek talpig rózsába! Nagyon bájos ez a kis ruha, elképzelem magam benne, hogy önfeledten szaladok a réten!

 

Hogy álltok a rózsákkal?

 

Ha további rózsás inspirációra vágytok, látogassatok el Pinterest oldalunkra, ahol biztosan találtok kedvencet! 

 

Képek forrása: Pinterest




Te mit gondolsz erről? :)