Otthon

Így lesz polcod fillérekből a nappaliba!

Régóta szemezek az ilyen stílusú polcokkal. Szeretnék a konyhába is majd, ha lesz új konyhabútor, de az még egy későbbi projekt. A nappaliban viszont még most is sok üres felület van, még képek sem nagyon találhatók a falon, így égető szükségét éreztem, hogy a kanapé fölé kerüljön egy szellős polc. Azért mondom, hogy szellős, mert nekünk elég pici nappalink van, így nem akarom robosztus bútorokkal terhelni a szobát, meg ez egyébként is jobban testzik! A végére egyébként annyira telepakoltam, hogy már egyáltalán nem szellős, de nagyon tetszik!

Variáltam, hogy egy hosszú polc legyen, vagy inkább két rövidebb, végül láthatjátok, hogy mi mellett döntöttem.

Mire lesz szükség?

  • deszka
  • polctartó „konzol” / ez nem az /
  • fekete festék
  • lakk

Elkészítése:

Ha szép, polcnak való gyalult deszkát vesztek, akkor kevesebbet kell csiszolni rajta, de én azért így is dörzsöltem, mert a lakk nagyon felhúzta a szálakat. Csiszolás után három réteg lakkot tettem mindkét oldalára, gondolván arra, hogy forgatni fogom majd, mert elég párás a lakásunk, így félő, hogy idővel felpúposodik. Miközben én lakkoztam, Gábor lefújta a konzolokat, amik egyébként nem azok, hanem szék-derékszögvas ( ez szerepel a blokkon). Mivel ezek így arany színre hajazó fényűek voltak, és én feketét szerettem volna, így le kellett fújni. A fújást mindig Gábor végzi, mert tudom, hogy akkor szép lesz, nem fog megfolyni, de persze én is meg fogom tanulni, főleg, ha annyit fújunk, mint mostanában.

Gábor összeállította, majd felfúrta őket, és jött a legjobb rész: a dekorálás. Nem akartam túlzsúfolni, a lényeg az volt, hogy a kanapé fölötti fehérség eltűnjön, legyen rajta virág, könyv, és valami régi tárgy. Tervezem majd, hogy erre a polcra kerülnek a POKET könyveim, ha már mindent beszereztem, a szép színes kavalkád feldobja majd a fehér falat.

Nézzük a költségeket:

polcok: 1299 Ft/db

konzol: 519 Ft/db

festék: 1999 Ft/db

lakk: 1999 Ft/db

A festék és a lakk sokáig elég, még egy csomó polcot lehet csinálni velük, így megéri beruházni rájuk.

 

Ha csak valami egyszerű polcra vágytok, érdemes ezt választani, mert nincs vele sok munka, nagyon jól néz ki, és kevés pénzből összehozható.

 

A bejegyzés saját fotókat tartalmaz.

 

 




Te mit gondolsz erről? :)