Otthon

Kitalálod hol a kakukktojás a májusi kertünkben?

Ezerszer elmondtam már, de újra megteszem: a május a kedvenc hónapom, a tavasz a kedvenc évszakom! Óriási feltöltődést ad, hogy a kertben lehetek, hogy gyönyörködhetek a virágaimban, hogy beszippanthatom az illatukat egy májusi frissítő zápor után, és gondozhatom őket, hogy egyre szebbek legyenek. Mutatok pár újdonságot is, görgessetek lejjebb!

Legújabb kedvencem ez a japán fűz, ami egy igazi különlegesség számomra.

Nagyon szerettem volna, és Gábor meglepett vele. Még nincs itt két hete, de rengeteg friss hajtást hozott. Biztos érzi a rokonait, akik évekig itt álltak a sufni helyén, csak mi kivágtuk őket, mert sok gond volt velük.

schindlerildifuz

A bejárat egyik felére kitettem a kis bödönjeimet, és hihetetlen, hogy még van ép bödönöm, ugyanis imádom felújítani őket, akár festéssel, akár dekupázs technikával. Ezt a kettőt meghagytam eredeti színében, és az egyikbe leandert tettem, a másikba pedig ezt a kedves lóhere virágot. Itt jó sok nap éri a leandert, gyorsan tud fejlődni, nem utolsó sorban pedig kicsit ellensúlyozza a falon található hibákat, amik még nem lettek kijavítva.

schindlerildipirosbodon

A bejárati ajtó másik felén ismét egy újdonság található, ez pedig nem más, mint az olajfa.

Nagy álmom volt, és mivel májusban van a szülinapom, kaptam egyet. Ez egy kb 4 éves darab, és nem bírja a telet, tehát úgy kell gondozni, mint a leandert, télre be kell tenni. De ennyit megér, már ezzel a kis koronával is nagyon tetszik, és ha nagyobbra nő, különleges darabja lesz a kertünknek.

schindlerildiolajfa

A kertünk végében áll ez a hatalmas akácfa, és ilyenkor májusban elbódít az illatával.

schindlerildi akac

Tavalyi Anyák napi rózsáim is szépen fejlődnek, mindegyiket kiültettem a terasz köré, hogy ott tudjak gyönyörködni bennük.

schindlerildi sarga rozsa

Nagyon sokáig virágzik, csak mindig le kell szedni az elszáradtakat, így hoz újakat.

schindlerildi roze rozsa

Ő itt egy futórózsa, aki kinőtte az állványát, újat kell neki csinálnunk.

schindlerildi piros rozsa

Csilike kedvenc helye a nagy fűben van, ahol tudja lesni a madarakat. A szeme sem áll jól, látszik, hogy valami rosszban sántikál.

schinderildi csili a fuben

Idén először ültettem nefelejcset a kertbe, és egyből belopta magát a szívembe ez a kis virág, annak ellenére, hogy kék, és én utálom a kéket, de itt nagyon jól mutat.

schindleildi kek virag

Tiszta tengerpart ezzel a mini pálmával.

schindlerildi palma

Tudjátok, hogy miért imádom ennyire a snidlinget? Mert amellett, hogy finom, és egészséges, nagyon jó dekoráció a kertben, mindig más arcát mutatja. Először csak zöld, aztán gumós, és végül kibontakoznak a gyönyörű virágai.

schindlerildi snidling

Lóhere virág a kert több pontján is van, hatalmas szerelem nekem.

schindlerildi lohere

Ő pedig itt az oxalis, ahogy egy kedves olvasómtól megtudtam. Ősszel kaptam, és borzasztóan örültem neki, hogy idén tavasszal már a kertünket fogja dekorálni.

schindlerildi lila

A babérmeggy és a rozmaring fa alatt nagyon jól elterjedtek ezek a kis talajtakaró virágok, imádom őket!

schindlerildi tarka

 

Ha tetszett a cikk, küldd tovább!

További hasonló tartalomért iratkozz fel YouTube csatornámra, és kövess Instagramon, Tik-Tokon!

 

 




Te mit gondolsz erről? :)