Otthon

Készíts velem tisztítószert

Állítom, hogy a vidéki életben ez az egyik legjobb dolog, hogy még tisztítószert is tudunk készíteni, csak ki kell menni a kertbe. Nemcsak ott gyönyörködhetünk ezekben a csodálatos növényekben, hanem üvegbe zárva dekorációként otthonunk díszeivé is válhatnak, valamint takarításra is használhatjuk őket. Most az utóbbira hozok példát, ugyanis tesztelni fogjuk, melyik gyógynövény teljesít a legjobban illatügyileg. Ha érdekel benneteket, nézzétek meg a videót!

A videót itt tudjátok megnézni: https://www.youtube.com/watch?v=4MXxSVIDp-s

Korábban is próbálkoztam már az ecetes és szódabikarbónás takarítással, de az ecet szúrós szaga mindig elvette a kedvem, és visszatértem a boltban kapható vegyszerekhez. Aztán amikor elkészítettem a fürdőszoba takarítós videómat, ott szembesültem vele, mennyi vegyi anyagot használok. Ezért döntöttem úgy, hogy kikísérletezem a számomra tökéletes illatú természetes tisztítószert, és azt fogom használni fertőtlenítésre és vízkőoldásra újra.

termeszetes tisztitoszer

A tisztítószer elkészítéséhez szükség lesz a következőkre:

  • ecet
  • víz
  • valamilyen gyógynövény, fűszernövény / esetemben levendula, rozmaring, menta, citromfű /
  • üveg

Nincs más dolgunk, mint egy üveget felönteni felerész ecettel, felerész vízzel, majd megtölteni az illatozó növényekkel, amik pár nap múlva kieresztik az illóanyagukat.

Két napig érdemes hagyni őket ázni, érlelődni, majd leszűrni és valamilyen spricnis üvegbe tölteni, hogy könnyen lehessen fújni belőle.

 

Azt senki ne várja, hogy teljesen elnyomja az ecet szagát, de tényleg sokkal kellemesebb vele a takarítás még az én kényes orromnak is.

 

Ha kipróbáltad, írd meg, melyik növény lett nálad a nyerő!

 

Ha hasznosnak találtad ezt a tippet, küldd tovább a cikket!

További hasonló tartalomért iratkozz fel YouTube csatornámra, és kövess Instagramon, Tik-Tokon!

 

A bejegyzés saját fotót tartalmaz.

Minden jog fenntartva. A videó bármely részletének felhasználásához előzetes írásos hozzájárulás szükséges!




Te mit gondolsz erről? :)