Otthon

Borsot szórtam a gyurmába és ez lett belőle

Valahol láttam, hogy a levegőn száradó gyurmába borsot tesznek, és ezáltal egy különleges hangulatú dekortárgyat alkotnak. Úgy döntöttem, hogy kipróbálom én is, és borsot keverek a gyurmába. Ha kíváncsi vagy, milyen egyveleget alkot a bors és a gyurma, görgess lejjebb!

Alaposan meggyúrtam a gyurmát, a sötét pöttyök jól mutattak a világos alapon. Mivel pont elfogyott itthon az egész fekete bors és nem rohantam azonnal a boltba beszerezni, be kellett érnem a zölddel, mert az volt a szóróban.

Lakkozás után egyébként is sötétebb lett,

senki nem mondja meg, hogy nem feketét használtam. Ha legközelebb csinálok, kevesebbet teszek bele, mert ezt most kicsit túladagoltam, de a végeredményt így is imádom!

borsos gyurma fehér

A formák most is ilyen kis tökéletlen edényekre emlékeztetnek,

amiket elődeink alkottak, amolyan wabi-sabi stílusúak, ettől még inkább szerethetőek. Mondhatnám azt is, hogy szerintem ilyen, amikor az emberi tökéletlenség dekorációk formájában új életre kél.

A csigát úgy alakítottam ki, hogy tudjak tenni bele művirágot, amit akár évszakonként cserélhetek. A tálkába lehet tenni ékszert, de ha a konyhában használjuk, sótartónak is szupi. A kis vázába szintén művirágot tehetünk, vagy akár fültisztító pálcikát, vagy fogpiszkálót, attól függ, hogy a fürdőszobában vagy a konyhában használjuk.

Mindkét fürdőnkben teszteltem, hogy a szürke vagy a fehér színű csempéhez megy jobban.

borsos gyurma szürke schindler ildi

A gyurma formázása közben rájöttem, hogy a bors nem csak az ételek fűszerezésére jó, hanem tényleg remek művészeti eszköz is lehet. A dekorációkat elnézve kijelenthetem: a gyurma és a bors kombinációja egyedi műalkotást hozott létre, és most már nem csak a tányér, hanem a dekor is ízletes! Ezenkívül ismét beigazolódott, hogy a mindennapi élet egyszerű dolgaiból merítve milyen különleges alkotásokat tudunk létrehozni.

 

Ha te is szeretnéd fűszerezni a mindennapjaidat, próbáld ki a gyurma és a bors kombinálását! Engedd szabadjára a fantáziádat és alkoss egyedi műveket, a végeredményt pedig ne felejtsd el megosztani velem!

 

Ebben a videóban is megosztok egy gyurmás projektet, nézd meg!

 

Ha tetszett, dobj egy lájkot, oszd meg a videót, iratkozz fel a csatornámra, és nyomd meg a kis csengőt, hogy mindig kapj értesítést az új videóimról! Tarts velem, ha kíváncsiak vagy rá, milyen az élet vidéken, hogyan csinosítjuk az otthonunkat és érdekelnek az életmóddal, önfejlesztéssel kapcsolatos személyesebb témák!

 

 

A bejegyzés saját fotókat tartalmaz.




Te mit gondolsz erről? :)