-
222 éves lenne idén a nagy újító, Michael Thonet
Felettébb érdekesnek találom szinte már beteges vonzódásomat a Thonet- székekhez, annak ellenére, hogy utálom a tömegbútorokat, és tudjátok rólam, hogy az egyedi megoldásokat részesítem előnyben. Itt mégis kivételt teszek, mert a hajlított bútor szerelmese vagyok. Ebben a bejegyzésben megismerhetitek Michael Thonet munkásságát, és megmutatom azt is, hogy nálunk miként van jelen az Ő híres hajlított bútora. Sokszor eszembe jut, hogy szegény forog –e a sírjában, amikor ilyen átalakításokat lát, vagy inkább boldogsággal tölti el, hogy ekkorát alkotott. Reméljük a legjobbakat! 🙂
-
Napsütés, peca, csend – ilyen egy tökéletes vidéki pihenés
Sokszor szeretünk a természetben kikapcsolódni, és szerencsére olyan helyen lakunk, ahol egy minimális utazással ezt meg is tehetjük. Korábban itt írtam már arról, hogy a Dunánál milyen jó blogot írni, pecázni, napozni, vagy csak egyszerűen bámulni a vizet, és a hullámokat. Ugyanilyen jó érzéssel tölt el az is, amikor csak kimegyünk a tóra, és ott tesszük ugyanezt.
-
Mondok 10 okot, hogy miért itt pihenj a szabadság alatt – Narnia megelevenedik
Aki követi Instagram oldalunkat, láthatott fotókat egy csodás helyről, ahol már többször jártunk. Ezt a piknikes – kirándulós tippet hoztam el, egy igazi country kikapcsolódást! Gyerkőcökkel, vagy kettesben is kipróbálható. Ha romantikus sátorozásra vágyunk , vagy inkább kitessékelnénk a gyerekeket a kütyümentes szabadba, látogassunk el a Duna ezen mesés szakaszához.
-
Pazar teraszok a grillezés szerelmeseinek
Mi jut eszetekbe legelőször, ha azt halljátok: grillező terasz? Biztos vagyok benne, hogy nem arra gondoltok egyből, hogy füst van, és már megint enni kell…. Valljuk be, mi magyarok nagyon szeretünk enni, és még jobban szeretünk szép helyeken falatozni. Ezek a varázslatos teraszok inspirálhatnak bennünket, ha éppen nincs megfelelő ötletünk a kivitelezésre, és ha tanácstalanok vagyunk, hogy milyen irányba induljunk el. Mindegyikre jellemző, hogy a fa és a kő, illetve a tégla együttes alkalmazása az otthonosság érzetét kelti bennünk, itt akarunk maradni, nem szeretnénk kiszakadni belőle. Egy ilyen terasz összefogja a társaságot, olyan, mint egy jó konyha: otthonunk szíve.
-
7 hangulatos country terasz, ahol megszűnik az idő
Odáig vagyok a mesébe illő country teraszokért. Ez a szerelem szerintem már akkor elkezdődött, amikor életemben először láttam az Anna című filmet, vagy a Váratlan utazás című sorozatot, mindig annyira otthon éreztem magam ezekben a házikókban. El is határoztam, hogy összegyűjtök párat, és megmutatom, hogy melyik miért tetszik. Tartsatok velem!
-
Zamatos nyári frissítő:mi így várjuk a kánikulát
A bodzaszörpről szóló bejegyzésem végén megemlítettem, hogy idén szeretnék csinálni citromfűből és mentából is szörpöt, mert azokkal még nem kísérleteztem. A citromfüvet ki is próbáltam most, fejedelmi lett, jövőre is fogok készíteni. Próbáljátok ki!
-
Így készítsünk finom bodzaszörpöt – gyors és egyszerű
Bodzára fel! Eljött végre a bodzaszörpözés ideje! Annyira vártam már, hogy mindenhol lássam ezeket a csodás fehér tányérokat, amik szinte már összefüggő kerítést alkotnak az út szélén. Ilyenkor jó megállni, és hagyni, hogy eltelítse az orrunkat ez az erős illat. Szellőztetni is jobban szeretek bodza illatban. Teljesen átfújja a lakást, természetes illatosító.
-
Hogyan kezdtem el blogot írni?
Kicsit rendhagyó poszt lesz ez a mostani. Egy régi barátnőm megkeresett, aki saját vállalkozást indít, és szeretne blogot is írni. Arra volt kíváncsi, hogyan tud elindulni blog témában. Azt gondoltam, hogy annyira összetett dolog ez, hogy nem lehet csak telefonon elmesélni, ezért inkább leírtam a gondolataimat, így könnyebb volt átbeszélnünk. Amikor leírtam, akkor szembesültem vele, hogy mennyi mindent csinálunk. Nem elég a jó téma, ügyesen kell írni, szép képeket kell gyártani, jól kell marketingezni, videót vágni, kicsit otthon kell lenni az informatikában, és még sorolhatnám témától függően. Adjunk hálát, ha olyan emberrel élünk, aki mindenben támogat, és amiben tud, segít, mert ez a lelki tényező elengedhetetlen! Annyi minden eszembe jutott, amit eddig megtanultam, hogy írtam belőle egy posztot, hátha hasznos lesz másnak is.
-
Apa ha főz,fejemből jön a gőz :)
Apa nálunk a hétvégi séf. 🙂 Nem volt ez mindig így, nem is beszéltük meg előre,amikor megismerkedtünk, csak valahogy így alakult,mert mindketten szeretünk sütni,főzni. Hétfőtől péntekig enyém a konyha, viszont szombaton és vasárnap átadom a konyhafőnöki szerepem. Nos, ennek számtalan előnye van,mert Gábor nagyon kreatív ,vicces,és innovatív szakács. Ennek tudatában ezért egy olyan megállapodás mégiscsak született közöttünk,hogy én a hagyományos,jól bevált ételeket készítem el,Ő pedig kedvére kísérletezik, kipróbál érdekesebb,macerásabb recepteket. A macerás fogalma nálam annyit tesz,hogy elő kell venni a turmixolót,vagy aprítót …..Nehogy azt gondolja valaki,hogy nem szeretek a konyhában nyomulni,nagyon is ,de nálam az olyan ételek a főszereplők,mint pl.: paprikás csirke nokedlivel,rántott hús,paprikás krumpli,rizses hús,főzelékek stb…,no meg a sütikék. De ha kínai mézes-szezámos csirkét szeretnék enni,akkor legalább szombatig várnom kell. 🙂
Szóval hétvégén a konyha romokban áll,de cserébe igazi csemegékkel tömhetjük meg a bendőnket.