• Schildusz

    222 éves lenne idén a nagy újító, Michael Thonet

    Felettébb érdekesnek találom szinte már beteges vonzódásomat a Thonet- székekhez, annak ellenére, hogy utálom a tömegbútorokat, és tudjátok rólam, hogy az egyedi megoldásokat részesítem előnyben. Itt mégis kivételt teszek, mert a hajlított bútor szerelmese vagyok. Ebben a bejegyzésben megismerhetitek Michael Thonet munkásságát, és megmutatom azt is, hogy nálunk miként van jelen az Ő híres hajlított bútora. Sokszor eszembe jut, hogy szegény forog –e a sírjában, amikor ilyen átalakításokat lát, vagy inkább boldogsággal tölti el, hogy ekkorát alkotott. Reméljük a legjobbakat! 🙂

  • Schildusz

    Napsütés, peca, csend – ilyen egy tökéletes vidéki pihenés

    Sokszor szeretünk a természetben kikapcsolódni, és szerencsére olyan helyen lakunk, ahol egy minimális utazással ezt meg is tehetjük. Korábban itt írtam már arról, hogy a Dunánál milyen jó blogot írni, pecázni, napozni, vagy csak egyszerűen bámulni a vizet, és a hullámokat. Ugyanilyen jó érzéssel tölt el az is, amikor csak kimegyünk a tóra, és ott tesszük ugyanezt.

  • Schildusz

    Mondok 10 okot, hogy miért itt pihenj a szabadság alatt – Narnia megelevenedik

    Aki követi Instagram oldalunkat, láthatott fotókat egy csodás helyről, ahol már többször jártunk. Ezt a piknikes – kirándulós tippet hoztam el, egy igazi country kikapcsolódást! Gyerkőcökkel, vagy kettesben is kipróbálható. Ha romantikus sátorozásra vágyunk , vagy inkább kitessékelnénk a gyerekeket a kütyümentes szabadba, látogassunk  el a Duna ezen mesés szakaszához.

      

  • Otthon

    Pazar teraszok a grillezés szerelmeseinek

    Mi jut eszetekbe legelőször, ha azt halljátok: grillező terasz? Biztos vagyok benne, hogy nem arra gondoltok egyből, hogy füst van, és már megint enni kell…. Valljuk be, mi magyarok nagyon szeretünk enni, és még jobban szeretünk szép helyeken falatozni. Ezek a varázslatos teraszok inspirálhatnak bennünket, ha éppen nincs megfelelő ötletünk a kivitelezésre, és ha tanácstalanok vagyunk, hogy milyen irányba induljunk el. Mindegyikre jellemző, hogy a fa és a , illetve a tégla együttes alkalmazása az otthonosság érzetét kelti bennünk, itt akarunk maradni, nem szeretnénk kiszakadni belőle. Egy ilyen terasz összefogja a társaságot, olyan, mint egy jó konyha:  otthonunk szíve.

  • Schildusz

    Így készítsünk finom bodzaszörpöt – gyors és egyszerű

    Bodzára fel! Eljött végre a bodzaszörpözés ideje! Annyira vártam már, hogy mindenhol lássam ezeket a  csodás fehér tányérokat, amik szinte már összefüggő kerítést alkotnak az út szélén. Ilyenkor jó megállni, és hagyni, hogy eltelítse az orrunkat ez az erős illat. Szellőztetni is jobban szeretek bodza illatban. Teljesen átfújja a lakást, természetes illatosító.

  • Schildusz

    Hogyan kezdtem el blogot írni?

    Kicsit rendhagyó poszt lesz ez a mostani. Egy régi barátnőm megkeresett, aki saját vállalkozást indít, és szeretne blogot is írni. Arra volt kíváncsi, hogyan tud elindulni blog témában. Azt gondoltam, hogy annyira összetett dolog ez, hogy nem lehet csak telefonon elmesélni, ezért inkább leírtam a gondolataimat, így könnyebb volt átbeszélnünk. Amikor leírtam, akkor szembesültem vele, hogy mennyi mindent csinálunk. Nem elég a jó téma, ügyesen kell írni, szép képeket kell gyártani, jól kell marketingezni, videót vágni, kicsit otthon kell lenni az informatikában, és még sorolhatnám témától függően. Adjunk hálát, ha olyan emberrel élünk, aki mindenben támogat, és amiben tud, segít, mert ez a lelki tényező elengedhetetlen! Annyi minden eszembe jutott, amit eddig megtanultam, hogy írtam belőle egy posztot, hátha hasznos lesz másnak is.

  • Recept

    Apa ha főz,fejemből jön a gőz :)

    Apa nálunk a hétvégi séf. 🙂 Nem volt ez mindig így, nem is beszéltük meg előre,amikor megismerkedtünk, csak valahogy így alakult,mert mindketten szeretünk sütni,főzni. Hétfőtől péntekig enyém a konyha, viszont szombaton és vasárnap átadom a konyhafőnöki szerepem. Nos, ennek számtalan előnye van,mert Gábor nagyon kreatív ,vicces,és innovatív szakács. Ennek tudatában ezért egy olyan megállapodás mégiscsak született közöttünk,hogy én a hagyományos,jól bevált ételeket készítem el,Ő pedig kedvére kísérletezik, kipróbál érdekesebb,macerásabb recepteket. A macerás fogalma nálam annyit tesz,hogy elő kell venni a turmixolót,vagy aprítót …..Nehogy azt gondolja valaki,hogy nem szeretek a konyhában nyomulni,nagyon is ,de nálam az olyan ételek a főszereplők,mint pl.: paprikás csirke nokedlivel,rántott hús,paprikás krumpli,rizses hús,főzelékek stb…,no meg a sütikék. De ha kínai mézes-szezámos csirkét szeretnék enni,akkor legalább szombatig várnom kell. 🙂

    Szóval hétvégén a konyha romokban áll,de cserébe igazi csemegékkel tömhetjük meg a bendőnket.

    img_20160119_091440.jpg