Otthon

5+1 tipp, hogy ilyen elegáns fürdőszobád legyen

A francia vidéki otthonokban a fürdőszoba szinte egy relaxációs szobaként funkcionál, és ha itt tisztálkodunk, királynőnek érezzük magunkat a gyönyörű bútorok, szépen mázolt falak között. Mit kell tennünk ahhoz, ha ilyen fürdőszobát szeretnénk

A kialakításnál a legfontosabb szempont, hogy kezeljük úgy a fürdőszobát, mint egy nappalit, azaz, ha francia vidéki stílusban szeretnénk megvalósítani, dekoráljuk ugyanúgy, mint egy lakószobát!

Ha ilyen stílusú fürdőszoba az álmunk, szerezzünk be lábakon álló öntöttvas fürdőkádat, régi mosdóállványt, aminek fa vagy márvány felülete van. Régi bútordarabból is készíthetünk mosdószekrényt, és így nagyon látványos, egyedi elemmel gazdagíthatjuk fürdőszobánkat. Régen a mosdótálat a hálószobában helyezték el, a kádat pedig a lakószobák egyikébe tették, mert nem volt bebetonozva. Milyen jó ötlet ebből kiindulva már eleve úgy kialakítani a fürdőszobát, hogy olyan legyen, mint egy lakószoba! 🙂

Fontos! Kerüljük a beépített bútorokat, és ne használjunk rejtett világítást! Dekoráljunk képekkel, tükrökkel, és ne féljünk a csillár használatától sem! Jól mutat a mosdón a vágott virág, és a fonott kosarakkal a tárolást is meg tudjuk oldani. Ha hamisítatlan franciás fürdőszobát szeretnénk, a zuhanyfülkét nyugodtan elfelejthetjük, mert nem igazán használnak ezekben az otthonokban. Annál inkább a bidé, a lábakon álló kád, és azok a mosdók, amik szabadon állnak. Ha a fürdőkádhoz szeretnénk függönyt tenni, vásároljunk, vagy csináltassunk pamutból vagy muszlin anyagból, és a törülközők is visszafogottak legyenek, leginkább fehérek. Ha csempét választunk, az lehet geometrikus mintázatú, de visszafogott színű. A falaknál inkább a pasztellárnyalatokat részesítsük előnyben! A színek használatáról itt kaptok részletes útmutatást. A padlót kerámialapokkal burkoljuk le! Egy kis szőnyeget használhatunk kilépőnek a kád előtt, de figyeljünk, hogy ne takarja el a gyönyörű padlót! Vigyük be ebbe a helyiségbe is a természetet a fa használatával! Akár egy asztalka, vagy burkolat, gerenda tökéletes választás.

 

Az en suite fürdőszoba, azaz, hogy a hálóból tudunk bemenni a saját fürdőnkbe, nagyon népszerű, bár ezt inkább az angolok kedvelik. A franciáknál előfordul, hogy a ház egy másik végében van a fürdő, sőt régi házaknál akár egy vastag falba bele is szokták vésni a fürdőt, aminek szerintem külön varázsa van. Ha igazán egyedi fürdőszobára vágyunk, és van melléképületünk, ott is kialakíthatunk egy hangulatos szigetet, ahol kényelmesen lazíthatunk távol a világ zajától egy fárasztó nap után.

Mire figyeljünk tehát, ha francia vidéki stílusú fürdőszobát szeretnénk?

 

  • Szerezzünk be öntöttvas kádat, és valamilyen régi asztalt, vagy szekrényt, amit átalakítunk mosdónak!
  • Használjunk pasztellszíneket!
  • Kerámialappal burkoljuk le a padlót!
  • A textilek legyenek természetes anyagból natúr színben!
  • Ne felejtsünk el itt is fát, vagy faburkolatot használni, akár egy létrát is betehetünk a törülközőknek!

 

  • A legfontosabb pedig, hogy dekoráljuk ugyanúgy, mintha a nappaliról lenne szó! Képekkel, tükrökkel, virágokkal!

Ugye milyen egyszerű?

Képek forrása: Pinterest

Ha tetszett Nektek ez a bejegyzés, vagy szeretnétek hasonlót olvasni, osszátok meg, és kövessetek bennünket a Facebook, Instagram, Pinterest oldalunkon, YouTube csatornánkon! Csatlakozzatok zárt Facebook csoportunkhoz, amit ezen a néven találtok meg: Country élet- vidéki stílus, ahogy mi látjuk!

 




Te mit gondolsz erről? :)