Otthon,  Régiből újat

Ez a 20 ötlet tetszeni fog, ha gyertyatartót keresel, és szeretsz újrahasznosítani

Ebben a bejegyzésben 20, egyszerűen, otthon is elkészíthető gyertyatartót hoztam Nektek. Aki ismer, vagy szokott olvasni, tudja rólam, hogy imádom a befőttes üveget, ezért nagyon nehezemre esett ebbe a posztba nem beválogatni őket, de valahogy megembereltem magam, és csak a vázlatomban szerepelnek, meg a képzeletbeli 21. helyen. Nem kell kidobni azt, amit már nem használunk, újra tudjuk hasznosítani, és találhatunk neki új funkciót, legyen az egy merőkanál, vagy egy építkezésből megmaradt tégla, netán egy törött cserép.

  1. Napi egy alma, az orvost távol tartja, sőt ha kicsit faragsz rajta, mécses lesz az új lakója. Főleg ha lime! Elképzelek egy fahéjas- almás illatot, mindjárt neki is állok! Viccen kívül, szerintem almából is nagyon jól néz ki, köré pedig rakhatunk fahéjat, fenyőágat.

   2. Ha van otthon régi merőkanalad, most kapd elő, ha nincs rajta lyuk, fúrj rá egyet, csavard fel egy deszkára, tégy bele mécsest, és add át magad a hangulatnak!

     3. Nekem nagy kedvencem ez a téglából készült szépség, ugye milyen egyszerű elkészíteni? Feldobhatjuk kövirózsával, de tűzhetünk ebbe is fenyőágat. A téglát le is festhetjük, ha ez a szín nem passzol a szoba többi dekorációjához.

     4. Aki szeret horgolni, ajándékba is készíthet ilyen csodákat:

     5. Egy példa arra, hogyan lehet egy törött cserepet megmenteni:

     6. Másik kedvencem ez a bádogtölcséres megoldás, nagyon hangulatos:

7. Origamisok előnyben:

8. Egy kirándulás alkalmával begyűjthetsz egy csomó tobozt, és bevonhatod velük a gyertyát:

     9. Kavicsot bárhonnan be lehet szerezni, egy kis ragasztó segítségével kedves díszt tudunk varázsolni a gyerkőcök szobájába:

10. Sok- sok üvegpohár csillogása mesebeli:

11. Ha egy kis fahéj illatot szeretnél a lakásba csempészni, javaslom ezt a változatot:

   12. Konzervdoboz kifúrásával szintén ünnepi hangulatot tudsz teremteni. Rajzold fel a mintát a dobozra, és egy vékonyabb fúrfej segítségével véss lyukakat végig a mintán! Ne felejtsd el lecsiszolni, mert érdes marad, és megsértheti a kezed!

13. Habverőre fel!

   14. Ilyen korhadt fát találhatunk az erdőben, vagy a padláson, egy kis csavarozással könnyen gyertyatartóvá alakíthatjuk!

15. Kis kecses:

16. Zöld gyertyatartó:

17. Madzagot minden mennyiségben!

18. A kávé szerelmeseinek:

19. Tudtad, hogy betonból, gipszből is lehet gyertyatartót készíteni?

20. Sokszor előfordul, hogy eltörik a készletből pár darab, ilyenkor a maradékot újrahasznosíthatjuk:

A képek forrása: Pinterest




Te mit gondolsz erről? :)