Otthon

Neked is lehet ilyen vagány karácsonyfád!

Korábban írtam már, hogy idén más karácsonyfánk lesz, mint eddig, mert otthont adtunk egy igencsak eleven cicusnak. Tudom, tudom, attól még lehetne igazi karácsonyfánk, de nem kockáztatom meg, hogy a csodás üvegdíszek a kukában kössenek ki. Egyébként is minden megváltozott az életünkben azóta, hogy velünk él, mert nagyon kíváncsi, imádja felfedezni az összes pontját a lakásnak, így kénytelenek voltunk bizonyos dekorációs elemektől megválni addig amíg picit nagyobb lesz.

Egyáltalán nem bánom, hogy idén ilyen hagyományoktól erősen elrugaszkodó karácsonyfánk lesz, mert legalább ismét újrahasznosítottunk, nem kellett kivágni miattunk újabb fát, nem fog potyogni , és nem kell majd fájó szívvel levagdosni az ágait, hogy ki tudjam vinni az ajtón.

Igazi örökzöld dekoráció, és ha majd újra lesz élő karácsonyfánk, akkor ezt elhelyezhetjük egy másik szobában, vagy az udvaron is nagyon jól mutat. 🙂

Az elkészítése nagyon egyszerű, mutatom, hogy mi kell hozzá:

  • régi deszkák, lécek /vékonyabb, vastagabb /
  • lazúr
  • akrilfesték

Hogyan lett a deszkákból karácsonyfa?

Régi lécekből, és raklapból Gábor kivágta a darabjait, majd lecsiszolta, és szépen felcsavarozta egy másik deszkára. Néhányat direkt ferdére rakott, mert nekünk ilyen szabálytalanul tetszik. Nekem már így is nagyon tetszett, de mindenképpen zöldet szerettem volna. Többféle zöld színnel festettem le a léceket, eredetileg úgy terveztem, hogy vissza fogom csiszolni, de jobban tetszett így, hogy egymásba húztam a színeket. Világosabb zöldet a sötétebbel kombináltam, így is nagyon rusztikus lett, és nem úsztam a porban. 🙂  Miután megszáradt, Gábor felfúrta a falra, és felfűzte rá az égősort. A csillagszóróknak külön lyukakat fúrt, ahova majd beleállítjuk őket,  így teljesen cicabiztos lett a fa.

Ha megtetszett, még pont elkészítheted!

 

Az igazsághoz tartozik, hogy Csili már nem a panelben él, ezért a deszkából készült fa most a sufnit dekorálja. Csili azért az idei fánkat is ellenőrizte.

kramanc tanya deszka karacsonyfa dekor

kramanc tanya Csili a fa alatt

 

A bejegyzés saját fotókat tartalmaz.




Te mit gondolsz erről? :)