Otthon

Neked is lehet ilyen otthonod – ezeket a színeket használd!

Olyan sok szó esett már a francia vidéki stílusról, hiszen annyira bájos, romantikus! Mit szólsz hozzá, ha most megnézzük az olaszt? Ha szeretnéd így berendezni az otthonod, most megtudhatod, hogyan fogj hozzá, megmutatom, hogy milyen színeket használj!

Ha bárkit megkérdezek, hogy képzeli el az olasz vidéki otthont, egyből Toszkána jut az eszébe. Neked is, ugye? 🙂

Az olasz vidéki otthonokban a földszínek dominálnak. Szívesen alkalmazzák a természet színeit. A növények színei a falakon, és a bútorokon is megjelennek.

Ha ezt a stílust szeretnéd elérni, akkor meleg színeket használj! Meleg sárgát, terrakottát, vöröset, barnát! Biztos szereted a kéket, ezt is tudod olaszosabbá tenni, ha pici meleget keversz bele! Ezeket az árnyalatokat ne csak a falon alkalmazd, hanem a padlón, bútorokon, és a kiegészítőkön is!

Ha netán az élénkebb színeket kedveled, használhatod ezeket is, csak ne lepődj meg, hogy nem ugyanazt a hatást éred el, mert Toszkána vidékén más időjárás uralkodik, az ottani színek, a természet különböző árnyalatai  képesek tompítani ezeket az élénk tónusokat, így lesz az egész egy harmonikus vidéki otthon. Akkor jársz a legjobban, ha semleges skálán mozogsz, vagy kisebb felületeket festesz élénkre, és inkább a kiegészítőkkel játszol! 🙂 

 

Dekorációval is tudod ellensúlyozni az élénk színeket, használj nádból, fából, vasból készült díszeket, cserépedényeket!

Sok követ, fát, gerendát csempéssz az otthonodba, mert ha ezeket kombinálod a fent említett színekkel, akkor egy hangulatos, meleg kuckó lesz a jutalmad!

 

Képek: Pinterest

Ha tetszett Nektek ez a bejegyzés, vagy szeretnétek hasonlót olvasni, osszátok meg, és kövessetek bennünket a Facebook, Instagram, Pinterest oldalunkon, YouTube csatornánkon! Csatlakozzatok zárt Facebook csoportunkhoz, amit ezen a néven találtok meg: Country élet- vidéki stílus, ahogy mi látjuk!




Te mit gondolsz erről? :)