Otthon

Na, de miért is szeretjük a nagyi konyháját?

Rengetegszer próbálom magamban felidézni a nagyszüleim házát, bútorokat, az udvart. Vannak emlékeim, például, hogy a ház mellett, a nagyapa által telepített saját erdőben bújócskázunk, vagy másik nagyapánál klimpírozunk a pianínón, ugyanis mindenhol mást lehetett csinálni, és mennyi mindent! Egy dolog viszont közös volt mindkét házban, mégpedig az igazi vidékies, amolyan nagyis konyha. 🙂 Mire gondolok? Hát ezekre az elragadó kis csodákra!

Sajnos korán elmentek, sőt az egyik nagymamámat nem is ismertem, pedig állítólag nagyon hasonlítok rá, de ha meglátok egy ilyen konyhát mindig beleképzelem, ahogy ott sürög- forog.

schindlerildi kockas fuggony

Lehet ezeket a konyhákat shabby, vintage, vagy retro kategóriába sorolni, nekem egyszerűen nagyis! 🙂

A kockás anyagoktól kezdve a virágmintákon át egy bájos konyha tárul elénk, ahol szinte érezzük a finomabbnál finomabb sütik illatát. 🙂 Mi jut eszedbe a nagyi konyhájáról? Először is van benne egy otthonkás nagyi. 🙂  Található benne egy kredenc, ami most felújítva nagyon divatos, egy egyszerű faasztal székekkel, sparhelt, tányérok a falon, és csipke. Nekem ezek a konyhák jelentik a nagyis konyhát, és szeretek ilyen képeket nézegetni, mert visszarepítenek a gyerekkoromba, még úgy is, hogy ezek már modern változatai azoknak. Tüneményes, meseszerű, és garantáltan otthonosan érzed magad!

 

schindlerildi nagyi konyha2

 

Hálát adok, hogy nekünk még van mire visszaemlékeznünk!

 

Képek: Pinterest




Te mit gondolsz erről? :)