Otthon

Előtte- utána: így újítottam fel a konyhabútorunkat

A hétvégi teendőim listájára felírtam, hogy le kellene festeni a konyhabútort. A régi bútorból maradt még két elem a konyhában, amit muszáj volt visszatenni, mert ahogy ebben a videóban is mondtam, jövő évi akció lesz csak a konyha felújítása. Nem volt itthon krétafestékem, amivel a bútorokat festem, csak ez a vízbázisú zománcfesték, amivel az ablakokat és a csöveket kentem le. Gondoltam: mi baj lehet? Mivel ez egy tűzoltásos / valamit gyorsan kéne kezdeni vele, mert nem bírom tovább nézni / projekt volt, még videót sem csináltam, mert úgy voltam vele, nem biztos, hogy ezt meg kéne mutatnom. A végeredmény viszont még engem is meglepett! Ha kíváncsiak vagytok, hogyan alakítottam át ezt a két mogorva elemet, görgessetek lejjebb!

Amikor komolyan festek bútort, akkor csakis Annie Sloan termékeket használok, mert nekem tökéletesen beváltak. Innen is látszik, hogy ezt most tényleg csak úgy hirtelen felindulásból követtem el. Annyira hirtelen, hogy csak áttöröltem festés előtt a felületeket, és már kentem is. Hozzá vagyok szokva, hogy a már említett festék esetében nem kell csiszolni, így ez most sem történt meg. Fogalmam nincs, hogy milyen tartós lesz, le fog-e pattogni, egy biztos: most gyönyörű! Ha minden igaz, egy évet kell kibírnia. Négy rétegben kellett festenem, a foganytúakat pedig fehérről feketére fújtam, majd lakkoztam is őket.

Ha tudnám, hogy a teljes felújítás csak több év múlva valósul meg, biztos, hogy a csempét is lefesteném!

Ilyen volt:

kramanc tanya barna szekreny

Első réteg semmit nem fed szokás szerint:

kramanc tanya elso reteg

Negyedik réteg, ez már tökéletes:

kramanc tanya feher szekreny

Közben fújtam a fogantyúkat, hogy mire kész a szekrény, csavarozhassam is vissza őket:

kramanc tanya fogantyuk 1

kramanc tanya fekete fogantyuk

Ilyen lett:

kramanc tanya feher szekreny

kramanc tanya feher szekreny2

 

Szerintem elképesztő a változás!

Megint bebizonyosodott, hogy egy kis módosítással teljesen más hangulatot tudunk teremteni. És nem csak a konyha hangulata változott, hanem az enyém is! Olyan jól éreztem magam festés közben, szárnyaltam! A bútor is jól járt és én is!

 

 

 

A bejegyzés saját fotókat tartalmaz.




Te mit gondolsz erről? :)